09-08-2017

Od septembra nastavak radova na putnom pravcu Budva - Podgorica

Iako je glavna turistička sezona u jeku, na putnom pravcu Budva - Cetinje radi se na izgradnji tunela na Brajićima, mada ti radovi ne uslovljavaju promjenu režima saobraćaja, istakao je Dušan Kokić iz Direkcije za saobraćaj za Radio Budvu.

Od septembra nastavak radova na putnom pravcu Budva - Podgorica | Radio Televizija Budva

Prema njegovim riječima, tunel će kompletno biti završen do kraja avgusta.

"Tunel je probijen, završeni su zemljani radovi, urađena zaštitna konstrukcija, ugrađena kompletna hidroizolacija i trenutno se radi na izradi sekundarne betonske obloge koja štiti hidroizolaciju i učvršćuje sam svod tunela. Do sada je završeno oko 80 m betonske sekundarne obloge i ostalo je još oko 100 m. Radovi se uglavnom izvode noću zbog visokih dnevnih temperatura i zbog bržeg noćnog transporta betona iz Kotora betonjerkom", kazao je Kokić.



Radovi na konzerviranim gradilištima, na dijelu od Brajića do malog tunela u dužini od oko 1,5 km i na samom ulasku u Budvu, od Košljuna do Zavale dužine 1,8 km, kako je kazao Kokić, biće nastavljeni sredinom septembra.

"Mjesec će se raditi van puta, a onda će biti dvokratnih obustava od po dva sata. Ti radovi bi trebalo da budu završeni do kraja novembra. Kada je opština Budva u pitanju, Direkcija za saobraćaj ima u planu izgradnju bulevara od Jaza do aerodroma Tivat, te kompletnu rekonstrukciju putnog pravca od Kamenova preko Petrovca do Kufina. U oba slučaja, glavni projekti su pri kraju, a tenderi za izvođače biće raspisani za prvi do kraja septembra, a za drugi do kraja godine", pojasnio je Kokić.