19-08-2022

Odbojkaši Crne Gore sjutra protiv Luksemburga za plasman na EP

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore igraće sjutra protiv Luksemburga utakmicu posljednjeg, šestog kola D grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.


Foto: OSCG

Pobjedom u tom duelu crnogorski odbojkaši treći put uzastopno izborili bi plasman na šampionat Evrope.

Prvi međusobni duel u Kolašinu pripao je crnogorskoj selekciji 3:0 (25:15, 25:14 i 25:17).

Izabranici selektora Ivana Joksimovića savladali su pred svojim navijačima i Portugal 3:2 (21:25, 25:22, 25:20, 25:27 i 15:13), a slavili su dva puta i protiv Islanda – u Kolašinu 3:0 (25:15, 25:10 i 25:16) i u Kopavoguru 3:0 (25:21, 25:18 i 25:16).

Luksemburg je ranije izgubio šanse za plasman na šampionat Evrope, a upisao je samo dva trijumfa protiv Islanda.

Selektor Joksimović kazao je da je crnogorska selekcija apsolutno spremna i orna da odigra najbolju utakmicu u kvalifikacijama.

“Ekipa je spremna, u Luksemburgu ima apsolutno sve uslove i za odmor i za adekvatnu pripremu. Igraćemo sa namjerom da pobijedimo utakmicu i da time na radost svih nas izborimo plasman na Evropsko prvenstvo”, rekao je Joksimović.

Libero Nikola Lakčević kazao je da crnogorska selekcija u posljednjoj utakmici treba da pokaže je li kadra da se plasira na Evropsko prvenstvo.

“Mislili smo da ćemo u Portugalu ranije riješiti to pitanje i da ćemo relaksiranije ući u ovaj meč, ali ponestalo nam je snage poslije tog prvog seta, a i ova duga putovanja su učinila svoje. Stigli smo dva dana ranije, imamo vremena za odmor, imamo vremena i za trening, da se spremimo maksimalno, da se fokusiramo i nadam se ostvarimo isti rezultat kao u Kolašinu i plasiramo se na Evropsko prvenstvo treći put zaredom”, kazao je Lakčević.

Duel u Luksemburgu počeće u 19 sati.

Iz D grupe direktan plasman na šampionat Evrope, kao prvoplasirani, izborio je Portugal.


(Mina)