19-12-2022

Odbojkašice Mediterana poražene od Budućnosti u 1/4 finalu Kupa

Odbojkašice Mediterana poražene su u subotu od Budućnosti na svom terenu sa 3:1 (12:25, 25:23, 27:25,25:22) u meču četvrtfinala Kupa Crne Gore.


Foto: OK Mediteran

Gošće iz Podgorice bile su ubjedljive u prvom set, Budvankama je pripao drugi, ali je Budućnost slavila u naredna dva i izborila plasman u polufinale.

Iz OK Mediteran kazali su da je meč sa Budućnošću bio tvrd i neizvjestan, da je nosio veliki ulog - plasman u polufinale, ali da je protivnik imao više smirenosti i znanja, pogotovo u završnicama trećeg i četvrtog seta.

"Prvi set je u svakom smislu pripao Budućnosti, da bi već u drugom, nakon promjene dijagonale dizač/korektor, naš sastav došao do daha i poravnao rezultat. U već pomenutom trećem setu vodila se neizvjesna borba, naše igračice su imale prednost od 23-21, međutim gošće ipak uspjevaju doći do prednosti na razliku. Vodila se velika borba i u četvrtom setu, pri rezultatu 21-21 nekoliko grešaka iz napada je prelomilo ovu utakmicu, i Budućnost je mogla sa proslavi plasman u polufinale. Naše djevojke zaslužuju pohvale i čestitke za prikazanu igru jer su skoro cijelu utakmicu bile adekvatan protivnik koji je uz malo više sreće mogao doći i do pobjede. Ovo je bila poslednja utakmica u kalendarskoj godini, slijedi pauza, a već nakon novogodišnjih praznika pripreme za drugi sezone, u kom nas čeka dosta posla u borbi za opstanak u superligaškom društvu", sumirali su iz OK Mediteran.

U pobjedničkom sastavu najbolja je bila Magdelinić sa 16, a za Mediteran 18 poena upisala je Matunović.

Plasman u polufinale obezbijedili su Herceg Novi, Albatros, Morača i Budućnost