10-07-2017

Odgovorna vlast ne steže kaiš građanima, već sebi nameće samoograničenja

Nova opštinska vlast u Budvi, na čelu sa predsjednikom Draganom Krapovićem, neće stati dok ne uvede red u svaku poru lokalne uprave i dok se ne uvede disciplina u svaki segment budžetiranja, navode u saopštenju iz Službe

Odgovorna vlast ne steže kaiš građanima, već sebi nameće samoograničenja | Radio Televizija Budva

Podsjećajući na značajno povećanje opštih budžetskih prihoda i rekordnu naplatu komunalija, iz Službe predsjednika su istakli da je za 25% smanjena potrošnja po osnovu korišćenja službenih telefona za prvih pet mjeseci 2017. godine.

"Izuzetni učinci na planu uspostavljanja ukupne fiskalne discipline mogući su isključivo ako postoji čvrsta politička volja, ali i sistematski podsticaj dat svim funkcionerima i službenicima da s pažnjom dobrog domaćina koriste javne resurse. Uvođenje reda i discipline znači da više nikad oportunizam neće biti osnovni princip u radu opštinskog rukovodstva i lokalne administracije. Na vlast smo došli da zasučemo rukave i spasimo Budvu od finansijskog i institucionalnog kolapsa, a ne radi lične ugodnosti i udobnosti. Ne pada nam na pamet, za razliku od prethodne vlasti, da budemo raskalašni o trošku svih građana Budve", poručili su iz Službe predsjednika Krapovića.

Kako su naglasili, tu su isključivo radi opšteg dobra Budve.



"Radi stvaranja uslova za minimizaciju budžetskih rashoda ubuduće, tenderska procedura za nabavku mobilnog i fiksnog operatera je u toku. Kroz sprovođenje propisane procedure, osim poštovanja pravne obaveze, želimo dati podsticaj da se u konkurentskom procesu Opštini isporuči što povoljnija i što jeftinija ponuda. Samo se na taj način može stvoriti početna pretpostavka za budžetsku uštedu.

Svi opštinski resursi su pod strogim nadzorom i isključivo u funkciji Budvana i Budvanki i zadovoljenja njihovih legitimnih potreba i o tome govore pomenute budžetske uštede u vezi korišćenja službenih telefona. A onaj ko ne štedi na malo neće ni na veliko. Nova opštinska vlast je pokazala da se štedljivošću i uvođenjem reda mogu znatno uvećati prihodi i bez novih nameta i bez stezanja kaiša građanima. Odgovorna vlast ne steže kaiš građanima, već sebi nameće samoograničenja i time uliva povjerenje i stvara osnov za razvoj", istakli su iz Službe predsjednika opštine Budva Dragana Krapovića.