07-09-2023

Odlična godina za Hotelsku grupu Budvanska rivijera: Veliki povratak na turističku scenu destinacije

Nakon svjetske zdravstvene krize i funkcionisanja turističke privrede u otežanim okolnostima globalne nestabilnosti, ova godina je za Hotelsku grupu Budvanska rivijera veliki povratak na turističku scenu destinacije, saopšteno je iz menadžemnta ove hotelske grupe.

Odlična godina za Hotelsku grupu Budvanska rivijera: Veliki povratak na turističku scenu destinacije | Radio Televizija Budva

Foto: HG Budvanska rivijera

Nakon kako su istakli perioda visoke sezone u kojem je ova Kompanija zabilježila gotovo 185 hiljada noćenja (posmatrano za mjesece jul i avgust) i ukupno 330.577 noćenja ostvarenih za 8 mjeseci rada, ostvareno je povećanje fizičkog obima prometa za 35% u odnosu na sezonu 2022.

"Početak septembra je označio i lagani ulazak u postsezonski period od kojeg se prema obimu bukiranih aranžmana očekuju takođe pozitivni rezultati poslovanja. Sa najavljenih 70 hiljada noćenja za septembar mjesec kroz niz MICE aranžmana, u konačnom bi podaci trebalo da budu sa procentom povećanja fizičkih pokazatelja za 54% u odnosu na uporedni prošlogodišnji period", navodi se u saopštenju.

Ovo je kako su istakli, još jedna potvrda prepoznatog brenda Hotelske grupe Budvanska rivijera koja će u postsezonskom periodu biti domaćin brojnih grupnih aranžmana i manifestacija međunarodnog karaktera (Sportske manifestacije, Team building skupovi...).

"Turistička tržišta koja su u evidenciji dolazaka za septembar su raznolika i odnose se na emitivne zone Francuske, Mađarske, Turske, Srbije, Slovenije, Velike Britanije, Rumunije, Izraela, Egipta, Poljske, Austrije, Njemačke. Takođe treba istaći podatak da je tokom svih prethodnih mjeseci pojedinačno zabilježeno povećanje fizičkog obima prometa u odnosu na pokazatelje iz sezone 2022. Tendencija potenciranja postsezonkog perioda i aktivne promocije ponude, kao i tradicionalno prepoznat hotelski proizvod Grupacije, između ostalog za rezultat ima najavljene realizacije turističkih aranžmana za oktobar mjesec, i to u obimu od preko 15 hiljada noćenja",kazali su oni.

Za novembar za sada kako su istakli imaju najavljene dolaske iz Izraela, sa boravkom do 25. novembra.