21-08-2019

Održan je 9. po redu Rotary Summer Party u oragnizaciji Rotari kluba Budva

U subotu, 17. avgusta, u restoranu „Vista“ na mjestu nekadašnjeg „Vidikovca“, održan je 9. po redu Rotary Summer Party u oragnizaciji Rotari kluba Budva, istovremeno i Nacionalni dan Rotarija Crne Gore.

Održan je 9. po redu Rotary Summer Party u oragnizaciji Rotari kluba Budva | Radio Televizija Budva

Na sad već tradicionalnoj svečanosti, Klub je okupio više od 200 rotarijanaca i prijatelja kluba iz preko 30 Rotari i Rotarakt klubova iz 4 distrikta, spremnih da, pored druženja po kojima su svečanosti RC Budva prepoznate, i nesebično služe.

U prethodnoj godini, pokrenut je i drugi global-grant projekat Rotari kluba Budva „Prva crnogorska bolnica 'Danilo I' – moj prvi dom“, sa namjerom da se prikupe sredstva za nabavku potrebne medicinske opreme za Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo i Odjeljenje za pedijatriju cetinjske bolnice.

Vrijednost global-granta je procijenjena na preko 100.000 evra. Budući da su i ranije aktivnosti bile posvećene realizaciji ovog global-granta, RC Budva je već prikupio značajna sredstva, zahvaljujući donacijama rotarijanaca Distrikta 2483 i njihovih prijatelja iz drugih distrikata iz okruženja, predstavnicima lokalnih samouprava i državnih institucija, kao i brojnim privrednim subjektima, medicinskim radnicima i pojedinicima, koji su prepoznali značaj i potrebu unapređenja rada najstarije bolnice u Crnoj Gori.

Humanitarne aktivnosti 9. Summer Party-ja takođe su bile usmjerene za prikupljanje sredstava namijenjenih ovom global-grantu. Tokom ove večeri donacijama rotarijanaca i njihovih prijatelja i tokom humanitarne lutrije sakupljeno je dodatnih
5.000 evra, suma koja nas je približila realizaciji pomenutog global-granta, planiranoj za kraj kalendarske godine.

Rotarijanska okupljanja su poznata i po dobroj zabavi. I ovoga puta su se za to pobrinuli budvanski DJ-evi i grupa „Cubalcanica“.