12-05-2014

Održan VI Medjunarodni ju-jutsu turnir Budva Open 2014

U organizaciji Ju-Jutsu kluba "Budva – Komercijalna banka" Budva, 10. maja je održan VI Medjunarodni ju-jutsu turnir "Budva Open 2014", na kome je učestvovao 21 klub sa 271 takmičarem iz šest država i to Slovenije, Hrvatske, Srbije, BiH, Makedonije i Crne Gore.

Održan VI Medjunarodni ju-jutsu turnir Budva Open 2014 | Radio Televizija Budva

Učesnike ovog medjunarodnog ju-jutsu turnira, pozdravio je predsjednik Ju-Jitsu saveza Crne Gore, g-din Aleksandar Djuričković, a svečano otvorio u ime Opštine Budva, g-din Zoran Zekić.

Takmičenje je proteklo u izvanrednoj sportskoj atmosferi, na kome se moglo vidjeti sve ono lijepo što krasi ovaj izuzetno atraktivan borilački sport.

Ovo je bila odlična prilika da selektor Ju-Jitsu reperezentacije Crne Gore g-din Miloš Ašanin, vidi trenutnu formu svojih pulena, a i da proširi spisak učesnika prestojećeg Evropskog prvenstva za juniore i kadete, koje se održava krajem maja mjeseca ove godine u švedskom gradu Lund.

U generalnom plasmanu prvo mjesto zauzeo je Ju-Jutsu klub "Budva-Komercijalna banka" Budva, drugo mjesto Ju-Jutsu klub "Soko" iz Kotora i treće mjesto Ju-Jutsu klub "Leotar" iz Trebinja.

Tom su prilikom takmičari kluba "Budva-Komercijalna banka" osvojili 16 zlatnih, 11 srebrnih i 10 bronzanih medalja.

Osvajači zlatnih medalja su:

- U borbama – Kaljević Andrej, Peković Filip, Aćimčev Nemanja u dvije kategorije, zatim Peković Stefan, Pešić Filip, Bubanja Andrej, Radenović Nela, Pejanović Andjela, Jokić Lidija, Musić Goran, Vukčević Dejan i
- U duo sistemu – Lidija Jokić i Stefan Vukotić, Marija Kaljević i Pešić Filip, Kaljević Marija i Jokić Lidija i Zorić Milan i Adrović Denis.

Osvajači srebrnih medalja su:

- U borbama: Adžić Dušan, Radjenović Milan, Jovanović Boris, Zorić Milan, Adrović Denis, Mušura Nikola i Kalpačina Nemanja i
- U duo sistemu - Kaljević Marija i Pešić Filip, Radenović Milan i Jakovljev Anton.

Osvajači bronzanih medalja su:

- U borbama – Adžić Lazar, Jakovljev Anton, Peković Stefan, Zorić Milan, Adrović Denis, Vučetić Saša, Trninić Luka, Rositko Vasilije, Vukmirović Mladen i Milošević Ilija i
- U duo sistemu – Mušura Nikola i Vidaković Jelena.