16-12-2015

Održana 11. dodjela godišnjih nagrada „Wild Beauty Award 2015“

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore jubilarna 11. dodjela godišnjih nagrada za doprinos kvalitetu, afirmaciji i promociji turističke ponude Crne Gore „Wild Beauty Award 2015“ održana je sinoć, u Diplomatskoj kuli ‘’The Capital Plaza’’ centra u Podgorici.

Održana 11. dodjela godišnjih nagrada „Wild Beauty Award 2015“ | Radio Televizija Budva

Dodjeli ovog prestižnog nacionalnog priznanja prisustvovali su Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, pod čijim pokroviteljstvom se već 11 godina dodjeljuje ovo priznanje, potrpredsjednik Vlade Crne Gore Vujica Lazović, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, ambasadori i pripadnici diplomatskog kora i brojne zvanice iz sektora turizma i kulturnog i javnog života.

"Ove godine koncept dodjele nagrada je značajno promijenjen i unaprijeđen. Smanjili smo broj kategorija u kojima se priznanja dodjeljuju i intenzivirali kriterijumsko praćenje kandidata kako bismo tokom cijele godine stimulisali takmičarski duh naših turističkih poslenika", navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu predloge lokalnih turističkih organizacija, odluku o kategorijama i nagrađenima za 2015. godinu donijela je komisija formirana odlukom Ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića u sastavu: Predrag Jelušić, Državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma – predsjednik i članovi: prof.dr Rade Ratković, Fakultet za biznis i turizam u Budvi, doc.dr Milena Jovićević, Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju, Radojka Rutović, glavna i odgovorna urednica Radija Televizije Crne Gore, Kevin Brooke, generalni menadžer Aman Resorts-a, Rade Ljumović, direktor “RLC Montenegro”, Dejan Savićević, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dragan Adžić, selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore, Sergej Ćetković, kantautor, Luka Bulatović, direktor turističke agencije “Explorer”, Sanja Golubović , glavna i odgovorna urednica časopisa za ugostiteljstvo i turizam “Cafe Montenegro”, Milan Bukarica, Udruženje šefova kuhinje Crne Gore i Emil Kukalj, menadžer u Nacionalnoj turističkoj organizaciji.

Ovom prilikom dodijeljeno je ukupno šest priznanja i dvije pohvale za izuzetan doprinos unapređenju kvaliteta turističke ponude u 2015. godini. Nagrade su dodjeljene u šest kategorija, hoteli, restorani, plaže, plažni barovi, događaji i atrakcije.

Dodjela prestižnog nacionalnog priznanja WBA ustanovljena je 2005. godine u pravcu podsticanja i afirmacije sektora turizma, unapređenja kvaliteta, promocije i konkurencije, kreiranja i prepoznavanja turističkih vrijednosti, a slijedeći strateško opredjeljenje za stvaranje održivog i prepoznatljivog turističkog proizvoda Crne Gore, čija je osnovna premisa kvalitet na svim nivoima turističke ponude.

Uručene su skulpture i plakete "Lovćen“ (vanrednog profesora Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju Nenada Šoškića i redovnog profesora za grafički dizajn na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju Ane Matić).

Dobitnici “Wild Beauty Award 2015” su:
1.Hotel
WBA nagrada se dodjeljuje hotelu Palmon Bay Hotel & Spa

2.Restorani
WBA nagrada se dodjeljuje restoranu Restoran Ribarsko selo

3.Plaža
WBA nagrada se dodjeljuje plaži Ada Bojana

4.Plažni bar
WBA nagrada se dodjeljuje plažnom baru Almara Beach

5.Dogadjaji
WBA nagrada se dodjeljuje za dogadjaj Kotorski festival pozorišta za djecu

6.Atrakcija
WBA nagrada se dodjeljuje atrakciji Lipska pećina

Priznanja za 2015 godinu se dodjeljuju:
1.Restoran Oro

2.Dogadjaj Tango kamp