13-02-2015

Održana promocija drugog broja međunarodnog naučnog časopisa Media and Communication

Održana promocija drugog broja međunarodnog naučnog časopisa Media and Communication | Radio Televizija Budva

Promocija drugog broja međunarodnog naučnog časopisa Media and Communication / Mediji i komunikacije održana je danas u Budvi povodom Svjetskog dana radija.

Organizatori promocije su izdavač časopisa Akademija društvenih nauka, Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore i Radio Televizija Budva.

U drugom broju međunarodnog naučnog časopisa za medije, novinarstvo i odnose s javnošću objavljeno je 16 radova i jedan prikaz knjige, među kojima su tekstovi teoretičara iz Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Belgije, Nigerije, kao i Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

O časopisu su govorili glavna i odgovorna urednica dr Andrijana Rabrenović i članovi uređivačkog odbora prof. dr Sonja Tomović Šundić, redovni profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore, doc. dr Dragan Klarić, direktor RTV Budva i mr Dragić Rabrenović predsjednik Upravnog odbora ULES CG.

Članovi uredništva su govorili o prvom i drugom i najavili naredni broj koji je posvećen Trećoj međunarodnoj naučno-stručnoj konferenciji Mediji i PR koju organizuju zajedno sa partnerskim fakultetima i novinarskim udruženjima iz regiona i međunarodnim organizacijama kao što su Evropska asocijacija za istraživanja komunikacija i obrazovanja (ECREA) i Evropski forum medija zajednice (CMFE).

Tema ovogodišnje konferencije koja se održava od 19. do 21. juna u Bijelom Polju je "Javni medijski servis i javni interes".