01-05-2020

Odžić: Tekuća likvidnost stabilna, ali je pitanje šta nas očekuje već sledećeg mjeseca

Na račun opštine Budva u proteklom mjesecu uplaćeno je svega 300 hiljada eura, što je deset puta manje u odnosu na uporedni period prošle godine kada je prihod iznosio 3.5 miliona eura. Ukoliko u narednom periodu ne dođe do pokretanja privrede i turističke sezone kako bi se ostvarilo punjenje budžeta, mogli bismo da dođemo u probleme sa održavanjem tekuće likvidnosti, kazao je sekretar Sekreterijata za finansije, Petar Odžić.


Foto: Screenshot

Do sada su, kako je istakao Odžić, tekuće obaveze Opštine Budva izmirivane bez kreditnog zaduživanja. Investicije ni u ovom periodu nisu zaustavljene, plata je redovna ali je pitanje šta nas očekuje već sledećeg mjeseca ukoliko ne dođe do punjenja budžeta.

On je podsjetio da u redovnim okolnostima Opština u ovom periodu najviše prihoda ostvaruje od hotela, tačnije od naplate poreza na nepokretnost, dodajući i da je protekla dva mjeseca Opština funkcionisala od ušteđenog depozita ali nadalje, ukoliko trenutna situacija potraje, moraju se, ističe Odžić, tražiti druga rješenja.

Opširnije u prilogu novinarke Jasne Marković: