12-04-2018

Ograda na bulevaru za povećanje bezbjednosti u saobraćaju

Sekretarijat za komunalno stambene poslove započeo je sa postavljanjem zaštitne žičane panel ograde u dužini od 650 metara, na Jadranskom bulevaru.

Ograda na bulevaru za povećanje bezbjednosti u saobraćaju | Radio Televizija Budva

Vrijenost ugovora je 14,263 eura, a rok izvršenja radova je 20 dana.

Prvi dio posla je skidanje postojeće ograde od raskrsnice ka Kotoru do one kod Opštine. Najavljeno je da će se izvršiti kopanje rupa i izlivanje temeljnih stopa na koje će biti postavljena noiva ograda.

Kako je saopšteno, ograda koja će biti uklonjena na pojedinim djelovima bulevara nije u potpunosti imala zaštitnu funkciju odvraćanja pkešaka od prelaska bulevara na nepropisan način, van pješačkih prelaza.

"Ograda koju uklanjamo će biti postavljena na adekvatnim lokacijama, gdje se zato ukaže potreba", naglasili su iz Sekretarijata za komunalno stambene poslove.



Oni su istakli da se nadaju da će ove aktivnosti uticati na usmjeravanje pješaka ka pješačkim prelazima i da će na taj način povećati bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Osim ove mjere zaštite pješaka, planirano je postavljanje još dva portala koji apeluju na vozače da sporije voze, te tako zaštite pješake. Jedan će biti postavljen kod zgrade Opštine, a drugi kod hotela Mediteran u Bečićima.

"Uz prethodno odobrenje, namjeravamo da na nekim raskrsnicama postavimo i upozoravajuće vibro trake u dva talasa", zaključili su iz tog Sekretarijata.