14-06-2022

OK Mediteran: Bronza za juniorke, kadetkinje bez odličja

Završeni su finalni turniri domaćeg prvenstva za odbojkašice u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Juniorke OK Mediteran osvojile su treće mjesto, a kadetkinje uspjele da se plasiraju među šest najboljih ekipa.


Bronzane juniorke, Foto: OK Mediteran

Juniorke su, nakon i više nego duge i iscrpljujuće sezone, uspjele da dođu do bronzane medalje. U polufinalnom meču završnog turnira, koji je održan u nedjelju u sali SMŠ "Golubovci", one su poražene maksimalnim rezultatom od Akademije, dok su u meču za treće mjesto savladale ekipu Galeba sa 3:0.

"Sastav koji je juče nastupio, inače je predstavljao naš klub u ovogodišnjoj sezoni Prve lige za žene gdje je na sjajan način obezbjeđen opstanak, a sada je sa ovom bronzanom medaljom priča zaokružena na najbolji mogući način", poručili su iz OK Mediteran.

Šampionke u juniorskoj konkurenciji su odbojkašice tivatske Akademije, koje su u duelu za titulu pobijedile Jedinstvo sa 3:1 u setovima.

Kadetkinje Mediterana nisu uspjele da se plasiraju na finalni turnir, jer su u kvalifikacionoj grupi doživjele poraze od Budućnosti i Jedinstva.

"Mora se reći i da je plasman među šest ekipa uspjeh za ove curice, koje nažalost do samog kraja takmičenja nisu bile u kompletnom sastavu zbog nekoliko povreda i pehova. Priliku da zaigraju dobilo je i nekoliko pionirki što je veliki plus za njih, i podstrek za narednu sezonu u kojoj će neke od njih dobiti šansu i u prvom timu", kazali su iz ovog sportskog kolektiva.