24-07-2021

Okosnica ekipe biće igrači iz Budve, uz nekoliko pojačanja

U Vaterpolo klubu "Budva" rade na stvaranju tima za novu sezonu. Okosnicu će ponovo činiti momci iz našeg grada, a cilj uprave je da se angažuju i internacionalci, kako bi sastav bio kompaktniji.


Foto: Facebook/PVK Budva

Pokušaće ekipa iz našeg grada da u narednom ciklusu takmičenja napravi iskorak u odnos na prethodni, kada se, nakon nekoliko vicešampionskih izdanja, nije moglo više od posljednje pozicije u domaćem prvenstvu.

"Može se reći da je četvrto mjesto neuspjeh, ali u okolnostima koje su izazvane pandemijom koronavirsa i finansijskim stanjem, smatramo da se rezultatski nije moglo više. To je bio najveći domet ekipe prvog tima", ističe za portal RTV Budva direktor kluba, Nenad Franeta.

Kako bi se načinio korak naprijed, već se planiraju pojačanja. Direktor Franeta kaže da su u pregovorima sa jednim Kazahstancem, kao i Jakšom Kosićem, koji je već bio član VK Budva.

Prije pandemije koronavirusa imali su Budvani interesantan sastav, koji je pokazao da može da parira i kvalitetnim ekipama iz regiona. Taj projekat je, silom prilika, pauziran, a da nije bilo vanrednih okolnosti tadašnji sastav bio bi projektovan na duže staze.

Sa druge strane, optimizam uliva rad sa mlađim kategorijama. Dječaci rođeni 2008. godine i mlađi šampioni su Crne Gore u svom uzrastu.

"Kontinuiran rad u mlađim kategorijama na visokom nivou je posledica odličnih rezultata. Generacija 2008. godište je bila dominantna na turniru i uspjehe očekujemo od ostalih generacija 2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2011 godište. Meni kao direktoru mnogo znači uspjeh mlađih kategorija i svi smo ponosni na njih. U narednom periodu PVK Budva ima svijetlu budućnost", uvjeren je Franeta.

Na bazenu na Slovenskoj plaži trenutno se održava domaći šampionat za 2009. godište i mlađe. Sljedećeg mjeseca na programu su i utakmice Kupa za mlađe kategorije.

Direktor VK Budva prokomentarisao je i trenutnu situaciju u budvanskom klubu.

"Trenutno stanje finansija je stabilno, na vrijeme se izmiruju sve obaveze. Najveći izazov je koronavirus i ne znamo kako će takmičenja u narednoj godini izgledati", kazao je naš sagovornik.

Nakon što je bazen privremeno bio zatvoren, treninzi se odvijaju redovno i nesmetano.


M.S.