11-05-2015

Okrugli sto „Turistički razvoj opštine Rožaje“

Turistička organizacija opštine Rožaje i Fakultet za biznis i turizam Budva organizuju okrugli sto pod nazivom „Turistički razvoj opštine Rožaje“ koji će se održati u četvrtak 14. maja u prostorijama hotela „Aldi“ u Rožajama sa početkom u 10h.

Okrugli sto „Turistički razvoj opštine Rožaje“ | Radio Televizija Budva

Osnovni cilj skupa je da se putem razmjene mišljenja istaknutih privrednika, naučnika i predstavnika javne uprave sagledaju mogućnosti kvalitativnog unaprijeđivanja, umrežavanja i plasiranja na nacionalnom i internacionalnom nivou turističke ponude opštine Rožaje. Na skupu će biti iznijeta dosadašnja iskustva u strateškom planiranju razvoja destinacije i destinacijskog menadžmenta na lokalnom i nacionalnom nivou, nakon čega će učesnici biti u mogućnosti da od privrednika sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti turizmasaznaju konkretne, praktične mogućnosti djelovanja. Učesnici će takođe predstaviti svoju postojeću, ali i potencijalnu turističku ponudu, te ocjeniti u kojoj mjeri je ona komplementarna sa turističkom tražnjom sa identifikovanih ključnih tržišta i tržišnih segmenata. Poseban akcenat stavljen je na mogućnost razmjene iskustva i saradnje u svim oblastima privatno-javnog partnerstva u turizmu koji će rezultirati usvajanjem preporuka učesnika skupa za budući turistički razvoj ove opštine.

Skup će otvoriti g. Ejub Nurković, Predsjednik opštine Rožaje i g. Amel Dedeić Direktor TO Rožaje, nakon čega će uvodno izlaganje imati Dekan Fakulteta za biznis i turizam Budva prof. dr Rade Ratković. Skupu će pristustvovati predstavnici privatnog smještaja, hotelijera, restoratera, sportskih udruženja i klubova opštine Rožaja kao i predstavnici sektora javnih preduzeća u oblasti turizma.

Tim povodom, sa prodekanom budvanskog Fakulteta Doc. dr Anom Tripković Marković razgovarala je Danijela Benić.