15-05-2019

Olimpijski Karavan danas će posjetiti Budvu

U sklopu priprema za organizaciju i promotivnih aktivnosti Igara malih zemalja Evrope, koje će se od 27. maja do 1. juna održati u Crnoj Gori, Crnogorski olimpijski komitet organizuje Olimpijski karavan.

Olimpijski Karavan danas će posjetiti Budvu | Radio Televizija Budva

Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji, čiji je cilj širenje olimpijskog duha i pokreta, upoznavanje djece sa vrijednostima sporta i olimpizma, a koja je ove godine posvećena najvećem multi - sportskom događaju koji se održava u našoj zemlji sa centrom zbivanja u Budvi.

Olimpijski karavan će 15. maja posjetiti Budvu, a manifestacioni program zbog loših vremenskih uslova biće održan u Mediteranskom sportskom centru sa početkom u 13 časova, kada se i završava karavan koji je posjetio do sada 4 grada ( Bijelo Polje, Podgorica, Bar i Tivat) .

Toga dana se Olimpijska baklja donosi u Budvu do ceremonije otvaranja Igara.

Za posjetioce, naše najmlađe, biće organizovana zabavna sportska takmičenja, animacija sa maskotom i upoznavanje sa značajem volontiranja.

Djeca će imati priliku da se druže i upoznaju sa našim sportistima.

Spremne su i nagrade, koje su obezbijedili sponzori Crnogorskog olimpijskog komiteta, Sport Vision zvanična oprema crnogorskog olimpijskog tima, T-com zvanična mreža Igara, kao i Eko benzinske pumpe zvanično gorivo crnogorskog olimpijskog tima.

Uz pomoć njih će svakoj školi učesnici karavana pokloniti Nike lopte za potrebe djece.