28-12-2023

Opština Budva će danas isplatiti decembarske zarade

Svim zaposlenima u organima i službama lokalne uprave Opštine Budva danas u toku dana biće isplaćene decembarske zarade, saopštio je za naš portal predsjednik SO Budva Nikola Jovanović.

Opština Budva će danas isplatiti decembarske zarade | Radio Televizija Budva

Ujedno, biće izvršeni transferi lokalnim preduzećima i ustanovama čime je obezbijeđena blagovremena isplata zarada u svim opštinskim institucijama kao i servisiranje svih tekućih budžetskih obaveza.

"Nakon potpisivanja kompletne dokumentacije, Opština Budva je u prilici da kalendarsku godinu završi uspješno, ispunjavajući sve svoje obaveze prema korisnicima budžeta, dobavljačima, izvođačima javnih radova kao i ugovornim stranama", kazao je Jovanović.

Na ovaj način kako je istakao, potpisani su ugovori za veoma važne investicije koje će opština započeti u najskorijem roku i to: rekonstrukcija ulice “22. novembra”, vrijednosti 2.924.549 eur; investiciono održavanje gradske infrasktrukture vrijednosti 389.871 eur; izgradnja puta SB-B Blizikuće, vrijednosti 1.249.637 eur; nabavka električnih vozila za potrebe mjesne zajednice Stari grad, vrijednosti 65.497 eur; digitalizacija arhivske građe lokalne uprave, vrijendnosti 150.000 eur.

"Donijete su i odluke o pokretanju postupaka javnih nabavki za nabavku opreme za amfiteatar škole “ Danilo Kiš” čija je vrijednost 45.000 kao i nabavka opreme i uredjenje sportske sale u vrijednosti 95.000 eur. Izvršen je izbor najpovoljnije ponude za izvođenje radova na modernizaciji i opremanju otvorenih sportskih terena čija je vrijednost 150.000 eur. Takođe, potpisane su i odluke o izboru najpovoljnije ponude za izvođenje radova na rekonstrukciji obrazovnih institucija, vrijednosti 289.256 eur i rekonstrukciji javne rasvete u vrijednosti od 2.479.338 eur. Na ovaj način obezbijeđena je realizacija značajnih investicioja iz investicionog plana za tekuću godinu i možemo da konstatujemo da će u narednom periodu njihovo ispunjenje značajno doprinijeti razvoju grada i institucija. Opština Budva je i ovog mjeseca obezbijedila uredno ispunjenje obaveza prema korisnicima jednokratnih socijalnih davanja, učenicima koji su korisnici međugradskog prevoza, a biće isplaćene i stipendije za studente 23/24 godine za 9,10,11 i 12 mjesec tekuće godine", istakao je on.

On je napomenuo da će sve obaveze prema sportskim subjektima koji se finansiraju iz budežeta će biti uredno izmirene kao i isplata subvencija za žensko preduzetništvo, te da su bezbijeđeni i transferi mjesnim zajednicama, političkim subjektima, naknade odbornicima kao i pravnim zastupnicima u sudskim sporovima.

"Imajući u vidu sve navedeno, evidentno je da Opština Budva, uredno i blagovremeno ispunjava sve svoje tekuće obaveze i realizuje investicije koje su veoma važne za naše građane i unapređenje turističke ponude", zaključio je Jovanović.