10-11-2020

Osumnjičeni za teško ubistvo u Budvi uhapšen u Srbiji

Danas je u Republici Srbiji lišeno slobode lice koje Crna Gora potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 30 godina, kazali su iz Uprave policije (UP). Kako su istakli, slobode je lišen Kristian Gondi (43) iz Sente, Republika Srbija, zbog krivičnog djela teško ubistvo koje je 2005. počinjeno u Budvi.


Ilustracija, Foto: Shutterstock

On je slobode lišen po međunarodnoj potjernici NCB Interpol-a Podgorica radi privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od trideset godina na koju je osuđen presudom Višeg suda u Podgorici.

Kako su kazali, lociranju i lišenju slobode prethodila je zajednička istraga ciljanog traganja sprovedena od strane službenika Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju u Sektoru kriminalističke policije i Odsjeka za ciljane potrage MUP-u Republike Srbije.

"Gondi je osuđen jer je 2005. godine u naselju Drobnići koje pripada opštini Budva, zajedno sa saučesnikom S.R. u namjeri pribavljanja imovinske koristi kroz prisvajanje imovine, lišio života oštećenog K.D., a potom, radi prikrivanja tragova krivičnog djela, takođe sa S.R. nasilno razdvojio tijelo žrtve na djelove koje su potom umotali i odvezli do mora i dijelove tijela žrtve izbacili na otvoreno more", rekli su iz UP.