22-09-2014

Otvaranje centra za obuku pilota

U Podgorici, na sportskom aerodromu na Ćemovskom polju, 22. septembra počinje sa radom kompanija Airways Montenegro DOO u sklopu kojeg je osnovan centar za obuku i edukaciju pilota

Otvaranje centra za obuku pilota | Radio Televizija Budva

Na taj način, Airways Aviation grupa koje posluje u Ujedinjenom Kraljevstvu i Australiji svoju mrežu poslovanja širi i na Crnu Goru osnivanjem kćerke-firme.

Jedinstven na Balkanu, pomenuti centar nudi obuke kako za strane, tako i za domaće polaznike u izuzetno povoljnim vremenskim uslovima nudeći teorijska i praktična znanja upravljanja helikopterima i avionima.

"Osim što je otvaranje kompanije Airways Montenegro i centra za obuku (prvog takve vrste na ovim prostorima) od velikog edukativnog značaja za domaće stanovništvo, ono je dalja šansa za širenje turističkih potencijala Crne Gore i njeno pozicioniranje na mapi elitne turističke destinacije. Tome u prilog ide i poslovanje agencije Discover Montenegro koja je povezana sa korištenjem helikoptera i objekata Airways Aviation grupe, a koja nudi klijentima širok dijapazon helikopterskih usluga - panoramskih letova do luksuznih avantura u istraživanju Crne Gore kao destinacije", navodi se u saopštenju.