19-03-2015

Otvaranje sajma turizma MITT 2015 u Moskvi

Crnogorska turistička ponuda predstavlja se u periodu od 18 do 21. marta, na najvećem sajmu turizma u Rusiji i jednom od najznačajnijih turističkih sajmova na svijetu “MITT 2015” u Moskvi.

Otvaranje sajma  turizma MITT 2015 u Moskvi | Radio Televizija Budva

Prvog dana sajma, državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Predrag Jelušić i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić, koji predvode crnogorsku delegaciju, imali su susrete sa predstavnicima nadležnih državnih institucija iz oblasti turizma, ruskih turoperatora i medija.

U Federalnoj agenciji za turizam Ruske Federacije, organizovan je sastanak državnog sekretara i direktorice NTOCG sa generalnim direktorom Olegom Safonovim i zamjenikom za međunarodnu saradnju Valeryem Korovkinovim. Predstavnici dvije zemlje razgovarali su o sadašnjem stepenu i mogućnostima unapređenja saradnje i promocije već prepoznatog crnogorskog turizma na ruskom tržištu. Sastanak je održan u organizaciji Ambasade Crne Gore u Ruskoj Federaciji i uz učešće Jelene Grbović, drugog sekretara u Ambasadi.

Državni sekretar Predrag Jelušić se zahvalio domaćinu na prijemu, i izrazio nadu da će ruski turisti i ove sezone odabrati Crnu Goru kao svoju turističku destinaciju, imajući u vidu, prije svega, sličnost kultura i jezika dvije zemlje, kao i činjenicu da se ruski turisti u Crnoj Gori osjećaju dobrodošli. Predrag Jelušić je naglasio da ruski turisti imaju značajno učešće u strukturi turističkog prometa i istakao da je Crna Gora, imajući u vidu dogadjanja na svjetskom ekonomskom tržištu, snizila cijene hotelskih aranžmana za rusko tržiste.

Generalni direktor ruske federalne agencije za turizam, Oleg Safonov je iskazao zadovoljstvo učešćem crnogorskih turoperatora i hotelijera i ocijenio pozitivnim nastup Crne Gore na ovogodišnjem međunarodnom sajmu turizma u Moskvi. Takođe, izrazio je podršku naporima Crne Gore u daljem promovisanju crnogorske turističke ponude na ruskom tržištu.

Državni sekretar Predrag Jelušić i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić, učestvovali su, zajedno sa domaćinima, na ceremoniji svečanog otvaranja međunarodnog sajma turizma.

Nakon ceremonije otvaranja sajma, direktorica NTO CG Radak Kukavičić, imala je susret sa zamjenicom ministra Ministarstva kulture Ruske Federacije Allom Manilovom. Sagovornice su razmijenile mišljenja o aktuelnoj situaciji u oblasti turizma i obostrano podržale ideju otvaranja kancelarija turističkih organizacija dvije zemlje, u Crnoj Gori i u Ruskoj Federaciji. Delegaciji Crne Gore i promociji na crnogorskom štandu se pridružio ambasador Crne Gore u Ruskoj Federaciji, Zoran Jocović.