21-06-2014

Otvoren je 28. festival „Grad teatar“

Pred prepunim gledalištem budvanske scene između crkava, u petak, 20. juna, izvođenjem legendarnog „Kanjoša Macedonovića“ u režiji Vide Ognjenović, rađenog u koprodukciji sa Narodnim pozorištem iz Beograda, otvoren 28. festival „Grad teatar“.

Otvoren je 28. festival „Grad teatar“ | Radio Televizija Budva

Pred samu predstavu, prisutnima se obratila glumica Stela Ćetković, koja je publici, među kojoj su bile brojne zvanice iz javnog i društvenog života Budve i Crne Gore, čestitala na odbrani festivala i posvećenosti koja i čini da on i dalje traje.

Publika je još jednom ovacijama ispratila dogodovštine paštrovskih plemena i Kanjoševe lične, nacionalne i etičke avanture u Mlecima, i pokazala interesovanje i za sve ostale programe Festivala.

Dramski program se nastavlja subotu, ponovnim izvođenjem „Kanjoša Macedonovića“, ali i gostovanjem legendarne predstave Exit teatra iz Zagreba, „Kauboji“, u režiji Saše Anočića. Budući da se radi o još jednoj predstavi koja je pomjerila pozorišne standarde i zainteresovala publiku, „Kauboji“ su na repertoaru i u nedjelju, u 22 časa.