10-02-2022

Otvorene prijave za treći Student Business Hub program

Karijerni centar Univerziteta Crne Gore, u saradnji sa kompanijom Balance to business, organizuje treći Student Business Hub, besplatan edukativni program namijenjen mladima koji žele da aktivno rade na usavršavanju vještina i razviju jasnu viziju o budućnosti.



Program je namijenjen studentima druge i treće godine osnovnih, specijalističkih, jednogodišnjih ili dvogodišnih master studija UCG-a.

Prijave za program Student Business Hub biće otvorene od danas do 24. februara.

Zainteresovani studenti se prijavljuju dostavljanjem CV formulara Karijernom centru na mejl karijernicentar@ucg.ac.me i odgovoranjem na pitanja šta ih je motivisalo da se prijave i šta očekuju od programa.

Ukoliko broj prijavljenih studenata sa sličnim kvalifikacijama bude veliki, obaviće se kratki intervjui sa prijavljenim kandidatima.

Iz UCG-a je saopšteno da će student kroz treninge i radionice u okviru Student Business Hub-a, upoznati i usavršiti najbitnije praktične vještine današnjice, kao pripremu za buduće poslovne poduhvate.

“Program se može posmatrati kroz trening od tri cjeline, gdje studenti na početku dublje upoznaju i prepoznaju sebe, šta zaista žele od svoje budućnosti i na koji način mogu dostići definisani cilj”, navodi se u saopštenju.

Nakon toga savladaće praktične vještine koje će im omogućiti da dođu upravo do tog cilja i daljih ličnih napredaka, a pored toga će dobiti nova znanja koja će ih spremiti za poslovni svijet i svijet biznisa.

Na samom kraju, zaokružiće sve naučeno i imaće priliku da nauče kako da se izbore sa svim izazovima koje budućnost može donijeti.

“Tokom svakog treninga odrađivaće se posebni alati i praktične vježbe, a osim toga svaki student će imati priliku za dvije besplatne individualne koučing sesije tokom trajanja programa, kako bi se svakom studentu pružio personalizovani pristup i podrška”, dodaje se u saopštenju.

Program će u ovoj godini obuhvatiti ukupno 40 studenata, podijeljenih u dvije grupe, po 20 u jednom semestru, a prva grupa polaznika imaće radionice i treninge u periodu od marta do maja.

Održavaće se u prostorijama Rektorata UCG-a, gdje će se grupa studenata sa predavačem sastajati šest puta tokom predstojećeg semestra, vikendom.

Studenti će nakon završenih treninga dobiti sertifikat kao potvrdu o uspješno odrađenom programu.