04-07-2016

Otvoreno pismo predsjedniku: Traže osnivanje FK Budva

Krsto Ljubanović, Nenad Maslovar i Dušan Ivanović uputili su danas otvoreno pismo predsjedniku Opštine Budva prof. dr Srđi Popoviću, koje prenosimo u cjelosti.

Otvoreno pismo predsjedniku: Traže osnivanje FK Budva | Radio Televizija Budva

"Prije gotovo godinu dana obraćali smo Vam se sa zahtjevom i predlogom da nam date saglasnost, odnosno pružite podršku za osnivanje novog Fudbalskog kluba u našem gradu. Sve to iz razloga što je već bilo izvjesno da je naš vjekovni Klub FK "Mogren" u poslednje vrijeme prepušten sam sebi sa enormno velikim i neprimjereno nagomilanim dugovima.

Bio je to, naravno, opravdan razlog da FS Crne Gore izbaci FK "Mogren" iz svih liga i zabrani mu takmičenje na svim nivoima. Konačno, konstatovano je da FK "Mogren" nije ni registrovan.

Kako to za fudbalske zaljubljenike našeg grada i mnoge stare fudbalere tog Kluba predstavlja nevjerovatan, ali istinit krah Kluba koji bi za tri godine trebalo da proslavi 100 godina postojanja, to Vam se obraćamo s molbom da nam u svojstvu osnivača date podršku i podsticaj u formiranju novog Fudbalskog kluba koji bi nosio naziv našeg grada - FK "Budva".

Uporedo s tim bilo bi neophodno ugovorno nam ustupiti na korišćenje fudbalski stadion sa svim pratećim objektima, kao i fudbalske terene na Jazu, budući da bi novoformirani Klub u takmičarskom pogonu imao najmanje tri kategorije igrača, od kojih mnogi, već sada predstavljaju ogroman fudbalski potencijal, ne samo našeg grada već i cijele Crne Gore.

"Mogren" je, možemo reći umro, ali se nadamo da će možda jednog dana i vaskrsnuti.

Srećom ostali su da žive mnogi njegovi bivši fudbaleri i istinski fudbalski entuziasti spremni da ne sahrane fudbalski sport u metropoli turizma za dobrobit naših sinova, naših unuka i mnogih budućih fudbalskih generacija našeg grada.

Znamo da ste Vi gospodine predsjedniče veliki dio svog radnog vijeka proveli u radu sa mladima, zato s pravom vjerujemo da ćete biti efikasni i uslišiti zahtjev nemalog broja Vaših sugrađana, zbog čega se unaprijed zahvaljujemo i srdačno Vas pozdravljamo", navodi se u otvorenom pismu upućenom predsjedniku opštine Budva, prof. dr Srđi Popoviću, koje potpisuju Krsto Ljubanović, Nenad Maslovar i Dušan Ivanović.