08-11-2023

Patrik Dempsi najzgodniji muškarac svijeta za 2023. godinu

U skoro dvije decenije nakon što je zabljesnuo kao neurohirurg Derek "Mekdrimi" Šepard u popularnoj ABC-jevoj seriji "Grey's Anatomy," glumac Patrik Dempsi i dalje održava svoj status srcelomca.

Patrik Dempsi najzgodniji muškarac svijeta za 2023. godinu | Radio Televizija Budva


Njegova privlačnost prema publici nije jenjavala tokom godina, a sada je došao trenutak kada je zvanično prozvan najseksipilnijim muškarcem od strane prestižnog magazina People.

U 57. godini života, Dempsi je izrazio svoje zadovoljstvo zbog ovog priznanja rekavši:

"Drago mi je što se to dešava u ovom trenutku mog života. Lijepo je biti priznat na ovaj način."



Kada je prvi put saznao vijest, glumac je priznao da je bio šokiran, a potom je brzo prešao u smijeh:

"Bio sam potpuno šokiran, a onda sam počeo da se smijem, kao, ovo je šala, zar ne. Potpuno sam zaboravio na to i nikada nisam ni pomišljao da ću se naći u ovoj poziciji. Dakle, moj ego je dobar."

Pored svoje uspješne karijere, Dempsi uživa u ulozi porodičnog čovjeka. Sa svojom suprugom Džilijan, takođe 57 godina, ima troje djece: 21-godišnju Talulu i 16-godišnje blizance Salivana i Darbija. Glumac takođe ima strast prema trkačkim automobilima i vožnji.

U decembru ove godine, publika će imati priliku vidjeti Dempsija kako pokazuje svoje trkačke vještine u biografskom filmu "Ferrari," koji režira Majkl Man, dok tumači ulogu italijanskog vozača Pjera Tarufija.