22-02-2021

Pavićeviću priznanje i od građana i kolega

Nakon što mu je povodom jubileja 40 godina uspješnog rada, od strane Udruženja novinara Crne Gore (UNCG), dodijeljena nagrada za životno djelo, poznatom novinaru, publicist i kulturnom posleniku Ranku Pavićeviću, stigle su brojne čestitke od strane građana, kolega i istaknutih kulturnih stvaralaca iz zemlje i svijeta, što mu pričinjava posebno zadovoljstvo, saopštio je budvanski Art Press.

Pavićeviću priznanje i od građana i kolega | Radio Televizija Budva

Foto: Art press

Poznati implantolog, dr Bčažo Zlopaša, čestitajući Pavićeviću ističe, da je nagrada za životno djelo posebno značajna, jer je uručena povodom jubileja 150 godina crnogorskog novinarstva. Za razliku od režimsko novinarstva, koje je zagazilo u kaljugu neprofesionalizma, ostrašćenosti i primitivizma, nagrada za životno djelo, pripala je Ranku Pavićeviću, intelektualnom i oralnom simbolu profesionalnog kodeksa i etike, istakao je
pored ostalog dr Zlopaša.

Prof. dr i akademik Siniša Jelušić, u čestitki kaže: - Uvjeren sam, kada ste Vi u pitanju, ime nagrade nije sasvim adekvatno s obzirom da s pravom imamo očekivati Vaša nova, uspješna i zza kulturu uopšte, dragocjena pregnuća, nagrada za životno djelo bi u Vašem slučaju, trebalo da bude dodijeljena bar još jednom, napisao je profesor Jelušić.

Pjesnikinja i prevodilac Vera Horvat iz Beograda je kazala izmedju ostalog, da je nagrada više nego zaslužena, mada znam, da ćeš još puno toga uraditi, čestito, časno i valjano, kao i do sada.

Književnik Vojo Kradžić iz Nikšića ističe, da je nagrada za životno djelo došla u prave ruke i treba da bude podsticaj i primjer mladim novinarima i stvaraocima, kako se dobijaju zaslužene nagrade, čiste kao suza.

Književnica Dušila Laboić, koja živi i stvara u Moskvi je, čestitajući nagradu Ranku Pavićeviću kazala pored ostalog, da nije lako predate se poslu u potpunosti u period od 40 godina. Ovo je dokaz, da se svaki rad isplati i postane primijećen, kada se radi sa dušom i kada se u njega ulaže svaki
otkucaj srca, istakla je Labović.

Ako je iko, zaslužio si nagradu za životno djelo Udruženja novinara Crna Gore, i iskreno čestitam, kazao je prof. dr Dragan Koprivica.

Čestitam još jedno značajno priznanje, koje su ti dodijelile tvoje kolege iz Udruženja, priznajući na taj način tvoje visoke ljudske, profesionalne i stvaralačke vrijednosti, napisao je pored ostalog književnik i književni kritičar Perivoje Popović, iz Podgorice.

Umjetnica Gordana Blažić iz Beograda je istakla, da je nagrau za
životno djelo dobio Ranko Pavićević, čovjek čiste duše i obraza,
profesionalnih novinarskih standard. Nagradu za životno djelo ste
nesumnjivo zaslužili, jer ste se ovoj profesiji pdavno posvetili bez ostatka, kazala je ona.

Ranko Pavićević je svojim radom i ljudskim postupcima postao cijenjeni novinar diljem bivše Jugoslavije, postavljajući standard, koje, malo ko može da dosegne, napisao je pred ostalog dramaturg Miloš Boreta iz Budve.

Novinarka Milijana Mijušković iz Budve je čestitajući napisala: -
Nagrade su odavno izgubile smisao, ali onoj, koju Vama dodijele, vrijednost značajno poraste, koje, malo ko može dostići, kazala je ona.

Drago mi je što sam nagradu za životno djelo dobio u godini kada crnogorsko novinarstvo obilježava 150 godina postojanja, 75 godina Udruženja novinara Crne Gore i 40 godina moga bavljenja ovom, nekada najljepšom profesijom i što je nagradda dodijeljena na predlog kolega novinara i jednog broja poznatih staralaca i ostvarenih ljudi, kazao je novinar i publicist Ranko Pavićević iz Budve.

Na drugoj strani, jako sam tužan, što nagradu dobijam u krajnje nezavidnom trenutku za crnogorsko novinarstvo, kada se ono nalazi na najnižem nivou u svojoj istoriji, zahvaljujući jednom broju takozvanih novinara, koji su odavno prekršili sve profesionalne i etičke norme i kodeks ove nekada najčestitije profesije. Na žalost, sumrak novinarstva u Crnoj Gori, teško će se
odagnati. Jako mi znači, što sam nagradu za životno djelo dobio, od strane mojih kolega iz Udruženja novinara Crne Gore, al ii ćestitka gradjana i poznatih stvaralaca iz zemlje i unostranstva, smatram podjednako vrijednom nagradom i svima sam zahvalan, kazao je pored ostalog laureate, novinar, publicista i kulturni stvaralac Ranko Pavićević, a prenosi budvanski
Art Press.