07-08-2020

Pejović: Inspekcija da preduzme mjere povodom sazivanja 40. sjednice SO Budva

Predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Budva Mijomir Pejović podnio je inicijativu Upravi za inspekcijske poslove, kako bi se preduzele mjere inspekcijskog nadzora u cilju sprječavanja širenja novog koronavirusa, a povodom sazivanja 40. sjednice SO Budva po hitnom postupku, koja je zakazana za sjutra.



Kako se navodi u inicijativi Pejovića, Mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti od 23.07.2020. godine, na predlog Instituta za javno zdravlje, u cilju sprječavanja širenja novog koronavirusa, uvedena je i nova privremena mjera kojom se okupljanje osoba ograničava na cijeloj državnoj teritoriji na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mjestima, a na 20 osoba na zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje 2 metra.

"Na web sajtu opštine Budva postavljeno je obavještenje o sazivanju 40. sjednice Skupštine opštine Budva po hitnom postupku za dan 08.08.2020. godine sa početkom u 10 časova u sali opštine Budva. Na navedeni način, u zatvorenoj prostoriji okupiće se oko 50 lica, pri čemu neće biti poštovana ni mjera fizičke distance, čime će na drastičan način biti prekršena gore naznačena mjera NKT-a. Očekujemo da ćete po ovoj Inicijativi postupiti bez odlaganja. Takođe vas molimo, da Opštinski odbor Demokratske Crne Gore u Budvi, nakon izvršenog inspekcijskog nadzora obavijestite o utvrđenom činjeničnom stanju i preduzetim mjerama, shodno odredbama člana 13 Zakona o inspekcijskom nadzoru", navodi se u inicijativi Pejovića.


Foto: Inicijtiva/Demokrate