15-05-2020

Pejović: Svi poslanici Demokrata i odbornici u SO Budva spremni na masovnu odbranu Budve

Povodom natpisa koji su se pojavili u pojedinim medijima bliskim vlastima, a koji se tiču eventualnog zakazivanja sjednice SO Budva od strane novoformirane DPS većine, saopšptenjem za javnost se obratio Mijomir Pejović, predsjednik OO Demokrata Budva.



Saopštenje prenosimo integralno:

Povodom natpisa koji su se pojavili u pojedinim medijima bliskim vlastima, a koji se tiču eventualnog zakazivanja sjednice SO Budva od strane novoformirane DPS većine, želim da obavijestim crnogorsku i budvansku javnost, o sljedećem:

- da je cjelokupna procedura u vezi sa zakazivanjem sjednice urađena u skladu sa svim zakonskim aktima.

- da su svi zakonski rokovi ispoštovani na način kako je to zakonom propisano.

Iako smo ovih dana svjedoci da je na sceni politička korupcija, koja u Opštini Budva, doživljava svoju kulminaciju, ovim putem im poručujemo da smo spremni da branimo Ustav, Zakone, Statut Opštine i Poslovnik o radu Skupštine, na isti način na koji smo to i radili na dan održavanja izbora 16. oktobra 2016. godine.
Pravna hajdučija koja se sprema u Budvi, a koja je besprizornim nasiljem realizovana u Kotoru, neće proći.

Svi poslanici Demokrata i odbornici u SO Budva, su spremni na masovnu odbranu Budve od pokušaja DPS-a i njihovih satelita da je na nezakonit i neustavan način preuzmu.

Ustav, Zakon o lokalnoj samoupravi, Poslovnik SO i Statut Opštine su Sveto pismo, koje mora biti ispoštovano do posljednjeg zareza.
Ukoliko dođe do nezakonitog sazivanja sjednice SO,od strane DPS-a, spriječićemo održavanje takve sjednice.
Zato, još jednom pozivam DPS da se ne igra sa izbornom voljom građana, jer prekrajanje izborne volje nećemo posmatrati iz naših domova i kraj malih ekrana.

Mijomir Pejović, predsjednik OO Demokrata Budva.