01-08-2017

Pejović: Za nas je Odluka o prihvatanju Aneksa 1 Ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža nevažeći

Demokratska Crna Gora održala je danas konferenciju, na kojoj je potpredsjednik i poslanik Demokrata Mijomir Pejović prezentovao Odluku o prihvatanju Aneksa broj 1 Ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža Budva, koji je Skupština Crne Gore usvojila u decembru 2015. godine.

Pejović: Za nas je Odluka o prihvatanju Aneksa 1 Ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža nevažeći | Radio Televizija Budva

"Kako se može vidjeti, ni ono što je donijela tadašnja većina nije bila u stanju da ispoštuje", naglasio je potpredsjendik Pejović.

On je to potkrijepio članovima 14 i 15 predmetne odluke, u kojima se kaže da se "Vlada Crne Gore obavezuje da će Skupštini Crne Gore jednom godišnje dostavljati izvještaj o realizaciji ovog Ugovora, te da će Skupština Crne Gore formirati privremeni skupštinski odbor koji će pratiti realizaciju ove Odluke".



Ono što je, prema njegovim riječima, naročito važno jeste što je u članu 15 imperativnom normom određeno da će se "u slučaju nepoštovanja ove Odluke Aneks br. 1 Ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža Budva smatrati nevažećim".



"Dakle, jasno je da pošto Vlada Crne Gore i skupštinska većina nije ispoštovala norme iz člana 14 ove Odluke to predstavlja nepoštovanje same Odluke i mora se aktivirati klauzula iz člana 15", saopštio je Pejović, dodavši da je sada na zakonodavnoj i izvršnoj vlasti da se iščupaju iz ove (ne)pravne situacije koja je nastala njihovom krivicom.

"Stoga, Demokrate ovu Odluku smatraju nevažećom i tako će se prema njoj ophoditi", saopštio je potpredsjednik Pejović.

On je naglasio da "ako vlast i investitori ne budu poštovali Deklaraciju Skupštine opštine Budva o zabrani gradnje u Miločerskom parku, Demokrate će predložiti Skuptšini opštine Budva da donese odluku o zabrani gradnje na pomenutom području".