26-05-2023

Peti festival roditeljstva „Porodica Fest” sjutra u Podgorici

Udruženje roditelji obavještava da će sjutra u parku ispred Dvorca Petrovića na Kruševcu biti održan najveći porodični događaj u zemlji, festival roditeljstva „Porodica Fest”.


Foto: Udruženje Roditelji

Festival organizuju Udruženje Roditelji i njegovo socijalno preduzeće Kreativa Lab, u partnerstvu sa Glavnim gradom, a povodom Međunarodnog dana porodice koji se širom svijeta obilježava 15. maja.

Događaj će, kako su saopštili iz Udruženja, svečano otvoriti zamjenik gradonačelnice, Danilo Šaranović, nakon čega će uslijediti tradicionalna promenada biciklista svih generacija, koju će organizovati nevladina organizacija Biciklo.me.

"Cjelodnevni program 5. izdanja festivala je osmišljen tako da u njemu mogu uživati svi članovi porodice. U okviru bogatog programa tokom dana će biti organizovano čak preko 60 različitih sadržaja: kreativno-edukativne radionice, takmičenja, igre i sportske aktivnosti, predstava za djecu, muzički i plesni nastupi, animacije, druženje sa maskotama, velika žurka, udomljavanje štenaca, porodični sajam", naveli su u saopštenju.

U atrijumu i ispred dvorca Petrovića biće organizovan raznovrstan zabavni program.

"U toku prvog dijela programa, koji počinje od 11 sati i 10 minuta, nastupiće solisti dječijeg hora Zvjezdice, glumice Anđelija Rondović i Sanja Vujisić će izvesti predstavu za djecu Luckasti klovnovi (3+), u produkciji Korifej festa, a nakon predstave će nastupiti solisti škole pjevanja D-Moll. Od 13 sati, Helen Doron English Montenegro će organizovati takmičenje u spelovanju Open Spelling Beehive 2023, a nakon toga plesni klub Sonrisa će održati mini koncert. Na kraju prvog dijela programa u atrijumu biće održan mini koncert učenika Umjetničke škole za muziju i balet “Vasa Pavić”.

Tokom drugog dijela programa u atrijumu i ispred dvorca, koji počinje od 17 sati, nastupiće plesni klub Royal, a nakon toga će animatori Rent a party organizovati veliku žurku. Nakon toga, posjetioci će ponovo uživati u plesnom koncertu koji će održati plesni klub Akademija plesa", kazali su iz Udruženja Roditelji.

U dijelu programa koji će biti organizovan u tematskim zonama u parku učestvovaće preko 60 učesnika, koji će imati sadržaje za sve članove porodice. Tokom programa biće održano preko 60 kreativnih, edukativnih i sportskih radionica i aktivnosti u okviru 11 tematskih zona.

"U okviru Umjetničke zone sadržaje će organizovati: Igračkoteka i razvojni centar, Animatori Zabavljatori, Milena Baćović, Tanja Ćirović, Katarina Čarapić, Lana Lazarević i Selma Taljanović. U Naučno-istraživačkoj zoni program će organizovati Fondacija za promovisanje nauke PRONA. U Zoni edukacije i zabave sadržaje će organizovati Fond za inovacije – Mali Projektanti, Marina Bokan, Učitelj Miki, psihološkinja Mirela Škrijelj i dječiji animator Žarko Žabac.

U Sportskoj zoni sadržaje će organizovati Sportsko rekreativno društvo korektivne gimnastike M&M Iskra Podgorica, S3 školica sporta, Akademija plesa Podgorica, karate klub Podgorica i Odbojkašku klub Morača. U Izviđačkoj zoni Odred izviđača Sunčev zrak organizovaće izviđački dan.

U okviru zone Nutrino Junior biće organizovane razne aktivnosti za najmlađe, igre u Sand Welt pješčanicima, kao i druženje sa maskotama Dječije radosti. U okviru zone Udomi me NVO „Kuća životinja“ će organizovati udomljavanje štenaca i edukaciju o odgovornog vlasništvu.

U NTC zoni će brojne sadržaje organizovati NTC centri Crne Gore, dok će u okviru Eko zone sadržaje pripremiti Eko vrtić Bambino i Čistoća DOO. U zoni Spretni prstići SOVA pametne igračke će organizovati razne aktivnosti i takmičenja sa pametnim igračkama.

U parku će biti postavljena i Piknik zona u kojoj će posjetioci moći da odmore od brojnih aktivnosti i uživaju u porodičnom druženju u prijatnoj hladovini", najavili su organizatori.

Na Festival stiže i Služba zaštite i spašavanja Podgorica koja će mališanima predstaviti svoju opremu i vozilo dok će Narodna biblioteka “Radosav Ljumović” predstaviti svoj novi projekat BiblioBus – pokretnu biblioteku. Gradsko Zelenilo će održati radionicu sadnje, u toku koje će djeca moći da im se pridruže i posade cvijeće ispred Dvorca.

"Tokom festivala biće održan i porodični sajam u okviru koga će se predstaviti: Helen Doron English Montenegro, BrainOBrain Montenegro, Coding Giants Crna Gora, Tinker Labs Podgorica, Tommee Tippee i Waterwipes – Glosarij, B. Well, Scecchasol, Medela-Osmi Red D, NUK, Zewa, Garnier – S Press +, Imlek, Argeta Junior, Nutrino Junior, Pufies-Calgo MN, Tijana Dragićević dekoracije, NVU Naša djeca, Angie&Me i Expo Commerce – Frosch. Festival su podržali Muzej savremene umjetosti Crne Gore, kompanije Voli i IDEA, Hipotekarna banka, preduzeća Zelenilo i Čistoća", zaključili su iz Udruženja Roditelji.