06-06-2021

Petrovac izborio opstanak u Prvoj ligi nakon penala

OFK Petrovac je odigrao sve sezone u Prvoj ligi, igraće i u narednoj. Izabranici Nenada Vukčevića su poraženi od Arsenala u Tivtu 2:1 u revanšu baraža, a nakon penala su bili spretniji i srećniji - 6:5.


Foto: Vijesti

Arsenal još čeka na prvoligaški status, odigrao je sa puno želje, stvorio brojne šanse, a imao je rezultat do 80. minuta.

Tada je Adnan Bašić pogodio glavom nakon centaršuta Rjoju Tačibane, ali i uz nespretnu reakciju golmana Nemanje Lemajića.

Prethodno je na terenu postojala jedna ekipa, koja je uz pogotke Hulijana Montenegra nakon centaršuta Rjou Tačibane pogodio mrežu Ljubomira Đurovića.

Na 2:0 je povisio kapiten Ćetko Manojlović iz penala nad Jasminom Muhovićem, koji je u 59. minutu skrivio Vojvodić.

I Argentinac Montenegro je propustio još dvije velike šanse, a u finišu je Petrovac preko Bašića opet došao do gola, ali iz ofsajda.

Bašić je uveo Petrovac u baraž, golom protiv Dečića, a danas je prvi realizovao penal.

U penal seriji prvi je kiksao domaćin, pošto je Đurović odbranio udarac Rju Tačibani, a gosti su imali penal za pobjedu u petoj seriji koji je šutem preko prečke propustio Zoran Mikijelj.

Petrovac je bio siguran u naredne dvije, a promašio je Kenan Hadžibegović, koji je pogodio prečku i time je šansa da Arsenal zaigra u eliti otišla u nepovrat...


Izvor: Vijesti