21-08-2021

Petrovac u sudijskoj nadoknadi do preokreta i prve pobjede kod kuće

Iako nisu ušli dobro u duel sa Rudarom, fudbaleri Petrovca došli su do izjednačenja, da bi Pljevljaci pri kraju susreta ponovo imali prednost. U košarkaškoj završnici dva pogotka za "nebesko-plave" i konačan rezultat 4:3! Tako su izabranici Nenada Vukčevića upisali prvu pobjedu kod kuće ove sezone.


Foto: Facebook/Telekom 1. CFL

Rudar je poveo u 20. minutu kada je gol postigao Zakarija Suraka, a na 2:0 povisio je Dušan Živković nakon nešto više od pola sata igre.

Petrovcu u drugom poluvremenu izjednačenje donose Marko Miličković u 55. i Zoran Mikijelj u 67. minutu. Ipak, u 78. minutu Rudar opet vodi, mrežu Petrovčana pogodio je Vuk Striković.

Nisu se predavali domaći te u sudijskoj nadoknadi najprije preko Zaima Divanovića dolaze do poravnanja, a nevjerovatnu pobjedu donosi Adnan Bašić. Golovi su "pali" u drugom i sedmom minutu sudijske nadoknade.

Nakon pet odigranih kola domaćeg prvenstva, "nebesko-plavi" su na visokom četvrtom mjestu i uz Sutjesku su najefikasnija ekipa lige. Oba tima imaju po 11 postignutih pogodaka. Imaju i osam primljenih golova, koliko i večerašnji rival koji zauzima osmo mjesto, dok su se kao najslabije pokazale odbrane Podgorice i Zete, koje su "kapitulirale" po devet puta. Petrovčani su zabilježili tri pobjede i po jedan remi i poraz.

Dosadašnje igre Petrovca obećavaju, naročito napadačka fudbalska filozofija, koja, za sada, donosi rezultatski iskorak u odnosu na prethodne dvije sezone kada je u fokusu uglavnom bila borba za opstanak.



M.S.