26-05-2021

Petrovčani obezbijedili baraž za opstanak

Neizvjesna fudbalska noć je za nama kada je borba za opstanak u pitanju. Uprkos pobjedi Titograda nad Sutjeskom, Petrovčanima je, na kraju, remi protiv Dečića u posljednjem kolu Prve lige obezbijedio učešće u baražu.

Petrovčani obezbijedili baraž za opstanak | Radio Televizija Budva

Foto: FK Budućnost

Gol koji je "nebesko-plavima" donio učešće u doigravanju za ostanak u Prvoj ligi djelo je napadača Adnana Bašića koji je mrežu Tuzana zatresao u 50. minutu. Dečić je na poluvremenu imao minimalnu prednost jer je krajem prvog dijela igre pogodio Danilo Pešukić.

Rasplet je bio neizvjesan do samog kraja, budući da je Titogradu pošlo za rukom da savlada Sutjesku u Nikšiću. Da je Petrovac izgubio od sinoćnjeg rivala, mjesto u baražu, zbog boljeg međusobnog skora, pripalo bi ekipi iz Podgorice. Međutim, buđenje tima sa Starog Aerodroma u finišu nije donijelo željeni cilj.

Nakon iscrpljujućeg ligaškog dijela sezone, u kojem su dugo bili i otpisani, izabranici Nenada Vukčevića odmjeriće snagu sa tivatskim Arsenalom - drugim timom Amplitudo 2. CFL. Bolji sastav iz ovog dvomeča igraće najviši rang sljedeće sezone.

U baražu i Iskra, borba između Igala i Koma

Baraž za opstanak igraće i Iskra koja je remizirala sa Jezerom bez golova. U zavisnosti od rezultata posljednjeg kola Druge lige, protivnik Danilovgrađana biće Igalo ili Kom.

Igalo trenutno drži poziciju broj tri sa dva boda prednosti, mada u posljednjem kolu Kom ima lakši raspored. Naime, prošlogodišnji prvoligaš gostuje pretposljednjem Ibru, a Novljani Arsenalu koji je već osigurao baraž.

U Prvu ligu direktno se plasirao barski Mornar.


M.S.