14-12-2018

Pješački prelaz u ulici 22. novembar zvanično ne postoji

Saobraćajnoj signalizaciji u Budvi kada su u pitanju natpisi i druge oznake na kolovozu, neophodna je detaljna obnova, budući da iz bezbjedonosnih razloga ona mora biti jasna i precizna. Na pojedinim mjestima kao što je u ulici 22. novembra, nalazi se nejasno iscrtan pješački prelaz za koji se ne zna da li je zaista u pitanju pješaki prelaz ili ne.

Pješački prelaz u ulici 22. novembar zvanično ne postoji | Radio Televizija Budva

U ulici 22. novembar se nalazi jedna polovina pješačkog prelaza, budući da je samo jedna kolovozna traka iscrtana zebrom. Takođe nigdje u blizini tog prelaza ne nalazi se znak koji upućuje da se radi o prelazu za pješake.

Da li se zaista radi o pješačkom prelazu ?

Sporni pješački prelaz je samoinicijativno iscrtan što znači da zvanično ne predstavlja dio saobraćajne signalizacije iako na izgled djeluje da jeste, kazao je sekratar Sekreterijata za komunalno stambene poslove, Srđan Gregović.


Prema njegovim riječima više puta se pristupalo uklanjanju zebri u tom dijelu ulice, no jedini način da se ona trajno ukloni jeste sidanje gornjeg sloja asfalta što se i planira uraditi.

U planu je i frabanje svih pješačkih prelaza u gradu kako bi se poboljšala njihova jasnoća, ali zbog problema sa javnim tenderom oko pronalska izvođača, planiranoj obnovi se pristupilo djelimično.

U periodu april-maj iscrtano je pet hiljada metara kvadratnih pješačkih prelaza i 14 km uzdužnih linija.

U narednom periodu prioritet će biti škole i pješački prelazi u njihovoj blizini, a postoji mogućnost prema riječima Gregovića da horizontalna saobraćajna signalizacija pređe u nadležnost preduzeća "Parking servis".