29-08-2014

Plantaže će tokom Petrovačke noći predstaviti nova vina

Tokom tradicionalne Petrovačke noći, koja će ove godine biti organizovana u petak 29. avgusta, vinarija „13. jul – Plantaže“ predstaviće publici svoja nova vina „Luča“ i „Vladika“, koja su nastala povodom 200-te godišnjice rođenja Petra II Petrovića Njegoša.

Plantaže će tokom Petrovačke noći predstaviti nova vina | Radio Televizija Budva

U ovim vinima moći će da uživaju gosti osam restorana duž šetališta u Petrovcu (Ponta, Paradiso, Sutjeska, Konoba S&M, Oskar, Mediteraneo, MTV i Ambasador), a goste, uz vino, očekuju i brojni pokloni iznenađenja.

Inače, ovogodišnja Petrovačka noć počinje tradicionalnim sportskim igrama, a obuhvata i specijalne degustacije ribe i brodeta, uz čak sedam muzičkih koncerata.

Posjetioci će moći da uživaju u hrani, muzici i u novim vinima „Plantaža“, koja u sebi sjedinjuju snagu crnogorskog kamena i bogatstvo vinograda u Ćemovskom polju. Petrovac je malo mjesto – za veliki odmor u kojem će posjetioci tokom Petrovačke noći moći da otkriju autentične mirise i ukuse Crne Gore, male zemlje – velikih vina.

Crveno vino „Vladika“ nastaje kupažom velike crnogorske sorte vranac (80%) i velikih svjetskih sorti – kaberne sovinjona (10%) i merloa (10%), a bijelo vino „Luča“ dobijeno je kupažom tri velike bijele sorte (pino blan i sovinjon blan po 35% uz šardone 30% ). Oba vina su snažna, kompleksna, skladnog i veoma sočnog ukusa.