28-06-2022

Plažni mobilijar besplatan nakon 17 časova

Stanje na kupalištima pred početak ovogodišnje turističke sezone je značajno bolje u odnosu na prethodne godine, saopštili su iz Morskog dobra.

Plažni mobilijar besplatan nakon 17 časova | Radio Televizija Budva

“Većina kupališta je stavljena u funkciju, nekih 80 odsto, dok su zakupci ostalih kupališta od strane Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom dobili opomene pred raskid ugovora i sa istima će biti raskinuti ugovori ukoliko u narednih nekoliko dana ne ispune svoje ugovorne obaveze. Plažni kapaciteti koji su stavljeni u funkciju su značajno veći od broja turista koji su trenutno na crnogorskom primorju. U svim opštinama postoji veliki broj kupališta koja su na vrijeme stavljena u funkciju, i u tom dijelu možemo reći da smo spremno dočekali prve turiste. Ove sezone na crnogorskom primorju imamo preko 500 kupališta, među kojima su najbrojnija javna kupališta, namijenjena svim posjetiocima”, navode iz Morskog dobra.

Navode i da u skladu sa Pravilnikom o bližim uslovima u pogledu uređenosti i opremljenosti, vrstama i uslovima korišćenja kupališta na moru, 50 odsto površine javnih kupališta mora biti oslobođeno od plažnog mobilijara, dok je na hotelskim kupalištima dozvoljeno postavljanje plažnog mobilijara na cijeloj površini, izuzev na kupalištima bez plažnog mobilijara gdje nije predviđeno postavljanje istog.

“Pravilnikom o bližim uslovima u pogledu uređenosti i opremljenosti, vrstama i uslovima korišćenja kupalištima na moru, zakupac kupališta je u obavezi da istakne tablu sa informacijama koja između ostalog treba da sadrži i cijenu mobilijara sa naznakom da se plažni mobilijar ne naplaćuje posle 17 časova”, navode iz Morskog dobra.

(VOP)