06-03-2022

Pobjede odbojkašica i odbojkaša Mediterana

Odbojkašice Mediterana savladale su juče u gostima Budućnost sa 3:2 i upisale važne bodove protiv jednog od direktnih konkurenata za opstanak u Prvoj ligi. Dan ranije, muški seniorski tim na svom parketu upisao je prvu ovosezonsku pobjedu protiv Sutjeske. Kao i duel odbojkašica, i taj meč je riješen u taj-brejku.


Ilustracija, Foto: Pixabay

U duelu odbojkašica Mediterana i Budućnosti prvi set pripao je Podgoričankama, a rezultat je bio 25:22. Budvanke su uzvratile u naredna dva, sa 25:21 i 31:29. Domaći sastav u narednom (26:24) dolazi do izjednačenja. Više koncentracije i strpljenja u taj-brejku imao je Mediteran koji je Budućnosti prepustio samo osam bodova.

"Pobjeda koja se dugo čekala! Naše seniorke trijumfovale su u Podgorici protiv Budućnosti sa 3 - 2, u više nego dramatičnom duelu. Na ovaj način naše djevojke ostale su aktivne u borbi za opstanak, a u narednim mečevima tek će se voditi borba za mjesto u društvu najboljih", poručili su iz OK Mediteran po završetku utakmice.


Foto: OK Mediteran

Na ovom meču odličan učinak imala je talentovana korektorka Matunović. Mlada Petrovčanka upisala je 28 poena, a pratila je Kovačević sa 16.

Za ekipu Budućnosti 23 poena osvojila je Janjušević.

Kada je u pitanju meč muških timova Mediterana i Sutjeske, budvanski sastav prvi set riješio je u svoju korist sa 25:23. Nikšićani su izjednačili pošto su u narednom bili bolji 25:15. Mediteran ponovo dolazi do prednosti (25:18), a gosti do poravnanja (25:16). U odlučujućem petom setu Budvani su slavili 15:11.


Foto: OK Mediteran

"Cijeli meč protekao je u uzbudljivom ambijentu, kako na terenu, tako i na tribinama. Više sreće, može se reći i nerava, imali su naši momci koji su napokon osjetili slast pobjede. Pobjeda dobija na značaju jer je ostvarena u sastavu sa tri juniora i četiri kadeta, a poseban doprinos dala su i naša dva pionira. Andrija Nikaljević je as servisom riješio pitanje pobjednika, dok je Jovan Tmušić sa četiri as poena osvojio simpatije naše publike", kazali su iz OK Mediteran.

U redovima Mediterana najefikasniji je bio Bigović sa 20, a Zec je upisao 12 poena. Kod gostiju najbolji je bio Bojić sa 18 poena.



M.S.