06-05-2022

Počela „road show“ promotivna kampanja u regionu - TO Budva na sajmovima turizma u Prištini i Lukavcu

Turistička organizacija opštine Budva i ove godine učestvuje u regionalnoj "road show" kampanji koja podrazumijeva nastupe na sajmovima turizma, public event-e i promotivne događaje u 20 gradova regiona sa ciljem predstavljanja turističke ponude Crne Gore za ljeto 2022.

Počela „road show“ promotivna kampanja u regionu - TO Budva na sajmovima turizma u Prištini i Lukavcu | Radio Televizija Budva

Pred mnogobrojnim predstavnicima kosovskih medija, u hotelu "Sirius" u Prištini je danas održana konferencija za novinare u okviru koje je svoju turističku destinaciju predstavila i Budva. Novinari su izrazili posebno interesovanje za ponudu budvanske rivijere, naglasivši da su, pored Ulcinja, Budva i Cetinje dva grada koje bi sa posebnim zadovoljstvom voljeli bolje da upoznaju.

O raznovrsnosti i ljepoti cjelokupne države govorila je Ljiljana Čukić, predstavnica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, dok su svoje gradove predstavili predstavnici Ulcinja, Podgorice i Cetinja - Gzim Hajdinaga (direktor), Biserka Stamatović i Oskar Huter (direktor). Predstavnica TO Budva, Tijana Kotarac, je naglasila značaj regionalnog tržišta u sezoni 2022, predstavila potencijale najznačajnije turističke destinacije u Crnoj Gori i pozvala turiste sa Kosova, poput kolega iz ostalih LTO, da posjete Budvu i Crnu Goru i upoznaju se sa predivnom obalom i zaleđem. Pored izuzetno velikog broja zainteresovanih medija, prezentaciji Crne Gore u Prištini su prisustvovali i predstavnici turističke privrede Kosova, a prisutne zvanice je pozdravila i Ferisa Dacić, predstavnica Ambasade Crne Gore na Kosovu.

Pres konferencija je organizovana u okviru nastupa crnogorske turističke privrede i destinacija na Međunarodnom sajmu turizma i sporta u Prištini.

Jubilarni 20. Sajam turizma i ekologije "List” ove godine se održava u Lukavcu od 5. do 7. maja. Ova najveća smotra turizma tuzlanskog kantona ove godine okuplja preko 180 izlagača iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Njemačke.

Na Lukavačkom sajmu TOB predstavlja turističku ponudu u okviru štanda Crne Gore, a u organizaciji kolega LTO Ulcinj, i u zajedičkom nastupu sa turističkim organizacijama Herceg Novog i Bara.

Ovim povodom danas je održana i press konferencija u Tuzli na temu realizovanih i budućih aktivnosti u pripremi turističke ponude, njenoj promociji i novitetima u destinaciji.