13-03-2018

Počelo obilježavanje Svjetske nedjelje novca

Svjetska nedjelja novca je globalna manifestacija, koja se organizuje na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju djece i mladih, a obilježava se u preko 130 zemalja svijeta.

Počelo obilježavanje Svjetske nedjelje novca | Radio Televizija Budva

Obilježavanje Svjetske nedjelje novca (Global Money Week) pod sloganom „O novcu je važno znati“ počelo je danas, posjetom studenata IV godine Ekonomskog fakulteta Centralnoj banci Crne Gore.

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić je, u pozdravnom obraćanju studentima, istakao da je ova institucija osmislila brojne aktivnosti u okviru Svjetske nedjelje novca i u iste uključila veliki broj djece i mladih, a sve u cilju podizanja nivoa svijesti o značaju finansijskog opismenjavanja. Finansijska pismenost, istakao je guverner, obuhvata znanje i razumjevanje finansijskih koncepata, kao i vještine i samopouzdanje za primjenu tog znanja u cilju donošenja ispravnih odluka u svakodnevnom životu.

Svjetska nedjelja novca je globalna manifestacija, koja se organizuje na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju djece i mladih (CYFI), a obilježava se u preko 130 zemalja svijeta. Manifestacija ima za cilj jačanje finansijskog opismenjavanja, kao i širenje finansijskih znanja i vještina kod djece i mladih.

Tokom tekuće sedmice, CBCG realizovaće posjete vrtićima i školama i organizovati predavanja, diskusije, kreativne radionice i dr, a sve u cilju razvijanja i snaženja finansijske kulture kod najmlađe populacije.