01-05-2018

Počelo postavljanje javne rasvjete na dionici Risan- Perast

Duž pješačke staz od Risna ka Perastu za vikend 28. i 29. aprila počelo je postavljanje stubova javne rasvjete visine 10m. Radovi će biti nastavljeni i njihov završetak se očekuje oko 15. maja ove godine. Podsjećamo da će javna rasvjeta biti postavljena cijelom dužinom puta od 2,1 kilometar od Risna do Perasta.

Počelo postavljanje javne rasvjete na dionici Risan- Perast | Radio Televizija Budva

"Tokom 2018. godine očekuje se i okončanje postupka javnih nabavki i početak IV faze izgradnje, odnosno završnih radova na izradi trotoara cijelom dužinom staze, postavljanje ivičnjaka, popločavanje, postavljanje ograde, zaštitnih bankina, mobilijara i drugih pratećih sadržaja predviđenih Glavnim projektom. Projekat predviđa i dva stajališta za parking, odmor i panoramsko razgledanje obale", naveli su iz JPMD.

Kako su istakli, ova staza prevashodno će biti namjenjena šetačima i rekreativcima, a može poslužiti i kao biciklistička staza.

Vrijednost radova na izgradnji javne rasvjete iznosi 149.218,86 € dok vrijednost stručnog nadzora, koji vrši preduzeće “Spinel” iz Kotora iznosi 9.909,90 €.