26-05-2022

Počeo upis u vrtiće

Upis u predškolske ustanove počeo je juče i trajaće do 15. juna. Kompletnu proceduru moguće je obaviti putem web sajta www.upisi.edu.me ili posjetom sekretaru vrtića. Za upis je potrebno dostaviti samo jedinstveni matični broj djeteta, a više na ovu temu govorila je Viktorija Blagojević iz JPU „Ljubica V . Jovanović Maše“.

Počeo upis u vrtiće | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva, portal RTV Budva

Upis u vrtiće moguće je obaviti online putem preko web sajta www.upisi.edu.me ili uživo posjetom predškolškoj ustanovi.

Kako kaže Viktorija Blagojević iz JPU „Ljubica V . Jovanović Maše“, za obavljanje ove procedure neophodno je dostaviti samo jedinstveni matični broj djeteta, a potrebno je da apliciraju roditelji djece koja se prvi put upisuju i one koja su ispisana tokom školske 2021/22. godine. Dok roditelji djece koja su ranije pohađala vrtić ne moraju ponovo da podnose zahtjev.

"Upis je počeo 25. maja i trajaće do 15. juna, i možete pristupiti elektronskoj aplikaciji, ukoliko ne budete mogli, možete doći u našu ustanovu u periodu od 8 do 12 časova kod sekretarke ustanove i potrebno je samo da ponesete JMBG djeteta i nije vam potrebna nikakva dodatna dokumentacija", istakla je Blagojević u emisiji Polis.


Foto: Printscreen

Posebni uslovi koje dijete treba da ispunjava da bi bilo primljeno u vrtić ne postoje, te će biti upisana sva djeca za koju bude bio podnešen zahtjev.

"To je ono što smo u obavezi i na tome radimo svih ovih godina da što više djece prođe kroz vaspitno-obrazovni sistem da bi se bolje spremilo za školu", istakla je ona.

Trenutnu JPU „Ljubica V . Jovanović Maše“ pohađa oko 1400 djece, a kako ističe Blagojević broj novoupisane djece je iz godine u godinu sve veći.

"Naša Budva se naseljava i možemo da budemo ponosni što imamo mnogo mališana jer je svake godine broj djece veći i veći, i to je ono što nas raduje. Samo je potrebno da poradimo na kapacitetima da bi mogli da smjestimo taj veliki broj djece i da nam vaspitno-obrazovni rad bude olakšan", kazala je ona.

Novoupisana djeca kreću u vrtić u septembru, a prvi dani kada je nerijetko prisutno i neraspoloženje među vrtićanima predstavljaju period adaptacije koji vrlo brzo prođe, zaključuje Blagojević.