31-01-2020

Početak Zimskih bućarskih liga

Zimska liga CBS-a u organizaciji Crnogorskog bućarskog saveza počinje ovog vikenda, a mečevi će se igrati se svakog vikenda u naredna dva mjeseca u Kalimanj hali sa početkom u 18h.



Zimska bućarska liga je nastala kao inicijativa klubova iz budvanskih i novljanskih opština, i to: Maina, Vala i Meljina, a njima su se priključili i tivatski klubovi Palma, Kalimanjac i Bacchus.

Igraće se po dvokružnom bod sistemu deset kola, a u prvom kolu sjutra se sastaju Palma - Meljine, dok će se u nedjelju, 02. februara sastati Bacchus - Maini i Kalimanjac - Val.

Tradicionalna tivatska Zimska liga počinje sljedeće sedmice, čiji će se mečevi igrati utorkom i četvrtkom i u njoj će učestvovati devet ekipa.

Igra se po jednokružnom bod sistemu devet kola.

U prvom kolu se u utorak 04. februara sastaju Palma 1 - Češljar i Palma 2 - Brđanin, u četvrtak 06. februara igraju Kalimanjac 1 - Bacchus 2 i Kalimanjac 2 - Bacchus 1, dok je ekipa Vrmca slobodna u prvom kolu.

Obje lige se igraju u organizaciji Crnogorskog bućarskog saveza, koji će ujedno i snositi kompletne troškove suđenja i organizacije svih utakmica. Svi mečevi se igraju u hali Kalimanj čiji je početak zakazan u 18 sati, zaključuje se u saopštenju Komesara za takmičenje CBS-a.