16-02-2023

Počinje 54. Praznik mimoze: Vrijeme je za feštu!

Herceg Novi je spreman za veliku feštu, 54. Praznik mimoze koji počinje za dva dana. Manifestaciju koja je više od pola vijeka brend Herceg Novog, otvoriće u petak, 17. februara povorka kroz grad i spektakularan koncert jedne od najvećih regionalnih zvijezda, Marije Šerifović.


Foto: press@hercegnovi.me

Program počinje u 18 časova na Trgu Nikole Đurkovića, ceremonijom podizanja zastave Praznika mimoze na simbol grada, Toru.

Uslijediće povorka mažoretki, Gradske muzike Herceg Novi, Mjesne muzike Đenović i trombonjera od centralnog gradskog trga, preko Škvera i Šetališta pet Danica, do platoa ispred hotela “Igalo” na kojem će biti upriličeno zvanično otvaranje i simbolično uručenje
ključeva grada Kapu Mimozinog karnevala. U 21 čas počinje koncert Marije Šerifović.

U subotu, 18. februara biće održana Berba mimoze, događaj koji već decenijama plijeni pažnju hiljada gostiju i predstavlja jedan od najposjećenijih Mimozinih programa.

Program će početi defileom novskih mažoretki, Gradske muzike, Mjesne muzike Đenović i trombonjera, od Portonovog u Kumboru, kroz Đenoviće, do Doma kulture u Baošićima. Tradicionalno, domaćice iz Đenovića i Baošića služiće posjetiocima ribu i vino na više punktova.

Od 10 časova će na platou ispred Doma kulture u Baošićima nastupiti Ivana Negativ i Đorđe David, a potom se program nastavlja u Đenovićima koncertom grupe Galija od 13 časova.

Istog dana, u večernjim časovima, u Institutu „Dr Simo Milošević“ biće održan prvi od dva Maskenbala. Uz tradicionalan uvodni nastup novskih mažoretki i Gradske muzike, na ovom balu pod maskama prisutne će zabavljati i lokalni bend Exodusi, Adi Šoše i Nikola Rokvić.

Za kreativne maske ulaz na oba maskenbala je besplatan, a za najbolje je obezbijeđen nagradni fond vrijedan 10.000 eura, sa ukupno 30 novčanih i robnih nagrada.

Posjetioce 54. Praznika mimoze očekuje sjajan provod uz miris mora i mimoza, nastupi regionalnih i svjetskih muzičkih zvijezda, kao i više od 50 muzičkih, gastro, kulturnih, dječijih i
sportskih programa tokom 16 dana, od 17. februara do 04. marta.

Organizatori su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture „Herceg-fest“ i Turistička organizacija Herceg Novi, uz podršku brojnih sponzora i prijatelja festivala.