24-07-2021

Počinje nova fudbalska sezona, Petrovčani domaćini Mornaru

Fudbaleri Petrovca ugostiće sjutra barski Mornar u meču prvog kola nove sezone crnogorskog šampionata. Primorski derbi pod Malim brdom zakazan je za 20 časova i 30 minuta.


Foto: Arhiva

U istom terminu na programu su još tri duela. Rudar će u Pljevljima biti domaćin aktuelnom šampionu ekipi Budućnosti, u Danilovgradu se sastaju Iskra i Jezero, a Dečić dočekuje Zetu u Tuzima.

Sutjeska i Podgorica odmjeriće snage u nedjelju od 19 sati u Nikšiću.

Duel sa timom koji je ponovo izborio prvoligaški status dobra je uvertira za izabranike Nenada Vukčevića, kao i pokazatelj u kom pravcu će se odvijati predstojeća sezona.

Petrovac u novi takmičarski ciklus ulazi u znatno izmjenjenijem sastavu. U klub su došli povratnici Petar Vukčević koji stiže iz Jezera i Iskrin vezista Balša Boričić. Među njima je i Aleksandar Vujačić (Budućnost) koji je opremu Petrovca zadužio već tri puta.

Tokom ljeta, uprava je angažovala i Brazilca Flavija Bek Žuniora (34), do sada člana indonežanskog PSIS-a, a iz kosovskog Feronikelija stigao je i Marko Miličković, nekadašnji igrač Titograda.

U prelaznom roku, Petrovac je napustilo 13 igrača, među kojima su i Igor Vukčević, Ivan Mijušković, Mirza Đurđević i Endrju Marveđo.

Slijedi interesantan okršaj budući da Barani, nakon efektne promocije u najviši rang, iza sebe imaju i dobro odrađen prelazni rok. Pored ostalih, doveli su i iskusnog Marka Ćetkovića iz Sutjeske, njihovo najzvučnije pojačanje.

Minulu sezonu, prepunu iskušenja, Petrovčani su završili na devetom mjestu, a opstanak su izborili kroz baraž, nakon pozitivnog ishod dvomeča sa Arsenalom iz Tivta.


M.S.