26-12-2019

Počinje projektovanje šetališta u Pržnom

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je zaključilo ugovor sa d.o.o. „Civil Engineer“ iz Podgorice za izradu Idejnog rješenja i Glavnog projekta za rekonstrukciju šetališta u Pržnom.



"Projektnim zadatkom obuhvaćen je zahvat od zapadnog kraja hotelskog kompleksa "Maestral" do istočnog kraja plaže Pržno, u dužini cca 270 metara, na djelovima katastarskih parcela 1931, 1931/2 i 909/2 K.O. Sveti Stefan (sektor 46 PPOP)", navodi se u saopštenju.

"Ukupna površina projektovanja iznosi 1.420 m2 . Uz projektnu dokumentaciju, projektant je obavezan da izradi Elaborat za procjenu uticaja na životnu sredinu", dodaje se u saopštenju.

Rok za zavšetak Idejnog rješenja je 40 kalendarskih dana od dana zaključenja ugovora, a rok predaje Glavnog projekta 80 kalendarskih dana od dobijanja saglasnosti na Idejni projekat od strane Glavnog gradskog arhitekte.

"Ukupna vriednost projektovanja iznosi 9.200,00 eura Cijeneći važnost učešća loklanog stanovništa u ovoj fazi realizacije projekta, prvi nacrti Idejnog rješenja biće blagovremeno prezentovani mještanima naselja Pržno i zainteresovanoj stručnoj javnosti", zaključuju u sapštenju iz Morskog dobra.