02-06-2021

Podržana 22 medijska projekta za kreiranje edukativno informativnih sadržaja o procesu vakcinacije

U Ministarstvu javne uprave, digitalnog društva i medija su danas, po osnovu sprovedenog Javnog konkursa za dodjelu budžetskih sredstava za kreiranje informativnih i edukativnih sadržaja u dnevnim štampanim medijima i na internetskim publikacijama u vezi sa procesom vakcinacije protiv koronavirusa i epidemiološkim mjerama u 2021, potpisani ugovori sa korisnicima sredstava – predstavncima četiri štampana medija i 18 internetskih publikacija.


Foto: MJU

Kako su kazali iz Ministarstva, kada su štampani mediji u pitanju, ugovore su potpisali Pobjeda, Dan, Vijesti, Dnevne novine.

Takođe, ugovore su potpisali i predstavnici internetskih publikacija CDM, portal Vijesti, portal Pobjeda, portal Analitika, portal Antena M, portal FOS Media, informativna agencija Mina, portal Standard, Kolektiv.me, Montenegro magazin, portal Onogošt, BarInfo, portal TV Teuta, Caffe Montenegro, portal Titograd, portal Kodex.me, Radio Televizija Budva, PV portal.

Ukupan iznos opredijeljenih budžetskih sredstava je 150.000 eura, od čega 120.000 eura za štampane medije i 30.000 eura za internetske publikacije.

"Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija prethodno je objavilo Konkurs za dodjelu budžetskih sredstava za kreiranje informativnih i edukativnih sadržaja u dnevnim štampanim medijima i na internetskim publikacijama u vezi sa procesom vakcinacije protiv koronavirusa i epidemiološkim mjerama. Cilj Konkursa je podizanje svijesti javnosti o značaju procesa vakcinacije protiv koronavirusa i poštovanja aktuelnih epidemiloških mjera, te u skladu sa tim povećanje broja informativnih i edukativnih sadržaja u dnevnim štampanim medijima i internetskim publikacijama sa pouzdanim, pravovremenim, kredibilnim i stručnim informacijama o svim aspektima procesa vakcinacije protiv koronavirusa i aktuelnim epidemiološkim mjerama", kazali su iz Ministarstva javne uprave.

Pravo učešća na Konkursu su imali dnevni štampani mediji i internetske publikacije čiji su osnivači i izdavači pravna lica registrovana u Crnoj Gori čije se uredničke odluke donose u Crnoj Gori, i koji su registrovani u Centalnom registru privrednih subjekata i evidentirani u Evidenciji medija kod nadležnog državnog organa u Crnoj Gori.

"Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija još jednom zahavljuje svim učesnicima Konkursa i raduje se saradnji na ovom i svim drugim projektima koji imaju za cilj sprovođenje aktivnosti od javnog interesa i značaja", zaključuje se u saopštenju.


M.S.