05-07-2021

Polemika o korišćenju reklamnog prostora prekinula na kratko rad sjednice

U nastavku osme sjednice SO Budva pred odbornicima je dnevni red sa preostalih 46 tačaka. Sjednici prisustvuje 17 odbornika. Sjednici ne prisustvuju odbornici URE i SDP, kao i odbornici iz koalicije DPS, SD, LP i Crnogorska. Pogledajte dosadašnji tok sjednice.

Polemika o korišćenju reklamnog prostora prekinula na kratko rad sjednice | Radio Televizija Budva

U dosadašnjem toku sjednice usvojen je Plan zaštite i spašavanja od požara Opštine Budva, Odluka o bratimljenju između Opštine Budva i grada Banja Luke, Odluka o podsticajima i investiranju u razvoj poljoprivrede , Odluka o pečatima , zatim Odluka o lokalnim administrativnim taksama Opštine Budva .

Odbornici su glasali za osnivanje Mjesne zajednice „Lapčići“ . Usvojene su Odluke o određivanju alternativnog smješataja, o izmjeni i dopuni Odluke o bližim uslovima , načinu, postupku i kriterijumima za dodjelu sredstava iz Budžeta opštine Budva sportskim subjektima.

Usvojena je Odluka o regulisanju međusobnih odnosa između Opštine Budva i Rukometnog kluba „ Budvanska rivijera-Budva.“
Na zahtjev načelnika kabineta predsjednika opštine Budva Nikole Jovanovića sa dnevnog reda povučena je 15. tačka dnevnog reda, odnosno Odluka o izmjeni i dopuni odluke o načinu utvrđivanja obaveze po osnovu zakupa nepokretnosti u vlasništvu Opštine Budva i lokalne komunalne takse do kraja 2020. godine. Povučena je sa dnevnog reda i 17. tačka –predlog Odluke o davanju ovlašćenja ( TradeuniqueNew yorker)

Povučene su i 18. i 19. tačka dnevnog reda – Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o utvrđivanju cijena usluge za crpljenje , odvoz i zbrinjavanje otpadnih voda iz septičkih jama i Predlog odluke o davanju saglasnosti Na Odluku o utvrđivanju cijena regulisanih komunalnih usluga „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Budva.

Na redu je razmatranje Predloga Rješenja o davanju saglasnosti na Program rada i Finansijski plan za 2021. godinu društva sa ograničenom odgovornošću „ Mediteran reklame“ Budva, Predloga Rješenja o davanju saglasnosti na Program privremenog korišćenja reklamnog prostora na teritoriji Opštine Budva za period od 2021. godine do 2023. godine i Predloga Rješenja o davanju saglasnosti na Odluku o osnovama cjenovne politike za pružanje usluga reklamiranja.

Polemika o navedenim tačkama i zahtjev odbornika DF-a da se povuku 21., 22. i 23. tačka dnevnog reda koje se odnose na korišćenje reklamnog prostora u Opštini Budva uslovila je kratak prekid u radu sjednice pauzom koju je dao predsjednik SO Budva Krsto Radovič.