05-05-2022

Popović: Planirani investicioni projekti su u završnoj fazi

Sekretarijat za investicije Opštine Budva zadovoljavajućom dinamikom realizuje planirane projekte na teritoriji naše Opštine. Ovaj sekretarijat je uložio značajna sredstva kada je u pitanju adaptacija, rekonstrukcija i izgradnja objekata i saobraćajnica u našem gradu, a radovi koji su u toku odvijaju se planiranom dinamikom, te ima i onih koji su u završnoj fazi.


Foto: Arhiva

Sekretar Sekretarijata za Investicije Joko Popović naglašava da su određeni radovi u toku, da se realizuju predviđenom dinamikom, te da će više njih biti privedeni kraju do 15. maja od kada će na snazi biti zabrana gradnje u ekskluzivnoj, prvoj zoni grada.

"Što se tiče radova na teritoriji Opštine Budva, Sekretarijat za investicije priovodi kraju izgradnju fontane na kružnom toku, u završnoj fazi su ulice u Boretima S44, ulica od Žuke u Bečićima, Komunalno opremanje saobraćajnice Babin do, isto tako je u završnoj fazi i opremanje opšte prakse u DZ Budva, kao i izgrađnja cjevovoda i rezervoara u Lazima. Zabrana radova u ekskluzivnoj zoni počinje od 15. maja, u drugoj zoni od 1. ili 15. juna, ali Sekretarijat za investicije kao i ranijih godina daje odličan primjer građanima, tako da i mi stopiramo investicije koje su u javnom interesu, iako imamo mogućnost da kroz odluku o javnom interesu nastavimo sa izvođenjem tih radova, jer ako nešto važi za građane, treba da važi i za Opštinu Budva", kazao je Popović u izjavi za Polis.


Foto: Printscreen

On je naglasio da je značajno što je na sjednici Odbora povjerenika koja je održana 29. aprila usvojen plan investicija za tekuću godinu, iako je kako naglašava ponavljana ružna praksa od prethodnih godina.

"Nastavlja se ružna praksa, ja sam to napominjao i prošle godine prilikom usvanaja budžeta, da je Sekretarijat za investicije apelovao da se usvoje bitna dokumenta, da bi mogli da krenemo u pripremu i raspisivanje javnih tendera za javne nabavke, da bismo veći dio obaveza otpočeli u februaru i martu."

Popović je ocijenio da su tri mjeseca kratak period da se realizuju sve planirane investicije, te da je loše to što se u toku ljetnje turističke sezone objavljuju javne nabavke za izbor izvođača radova i da se sa istim startuje tek od oktobra, što uslovljava prebacivanje novčanih sredstava za naredni period.

D.Č.