26-10-2023

Porodični karavan u subotu stiže u Budvu: Bogat sadržaj i za djecu i za roditelje

Roditelji i djeca iz Cetinja i Budve će u subotu, 28. oktobra imati priliku da se pridruže mini porodičnom okupljanju u svom gradu i uživaju u dobroj atmosferi i stimulativnim aktivnostima.

Porodični karavan u subotu stiže u Budvu: Bogat sadržaj i za djecu i za roditelje | Radio Televizija Budva


Foto: Roditelji.me

Ekipa udruženja Roditelji, Animatori Rent a party i predavači Eduko škole za intelektualni razvoj djece biće zaduženi za realizaciju dvosatnog programa za djecu. Zagarantovano je kvalitetno provedeno vrijeme za najmlađe, uz didaktični, edukativni sadržaj i druženje sa vršnjacima.

„Mislili smo i na roditelje, zbog kojih će sa nama biti ljekari lokalnih Domova zdravlja, ali i Instituta za javno zdravlje. Oni će roditeljima biti na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice koje imaju, a tiču se zdravlja najmlađih“, poručuju iz udruženja Roditelji.

Karavanski tim će boraviti i u Budvi, i to na platou ispred Starog grada, u terminu od 11 do 13 sati. Istog dana, od 16 do 18 sati događaj će biti organizovan na Cetinju ispred Dvorca kralja Nikole.

U slučaju loših vremenskih prilika događaj će biti održan u prostorijama Centra za kulturu na Cetinju, odnosno prizemlju Shopping Mall-a TQ Plaza u Budvi.

Tokom dvosatnog programa za djecu i roditelje se organizuju radionice i animatorske tačke, pa mališani imaju priliku da uposle prstiće kroz kreativno izražavanje, koristeći papir u boji, flomastere, makazice… Škola za intelektualni razvoj djece – Eduko je zadužena za učenje kroz igru sa ciljem da se prikaže kako metodom fine motorike djeca razvijaju pažnju, koncentraciju, logiku, pri tom se kroz plasirani materijal upoznaju sa bojama, oblicima, životinjama, slovima, brojevima. Dio karavanskog tima čine i animatori Rent a party. Poseban kutak je opremljen didaktičkim kockama i Sova igračkama koje su posebno dizajnirane za mlađu djecu, u cilju razvoja spretnosti, logike, krupne i fine motorike.



Porodični karavan dio je projekta koji udruženje Roditelji realizuje u saradnji sa UNICEF-om, a uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Cilj aktivnosti koje se sprovode tokom Porodičnog karavana je uključivanje i osnaživanje lokalnih zajednica da obezbijede uslove neophodne za optimalan rast i razvoj djece. U toku obilazaka gradova realizuje se nekoliko različitih tematskih aktivnosti koje doprinose boljem informisanju roditelja o važnim temama koje se odnose na rast i razvoj djece kao što su dojenje, ishrana, vakcinacija, fizička aktivnost, značaj kontakta, igre i ograničavanja upotrebe tehnoloških sredstava koja nijesu namjenjena djeci.

Karavan je do sada posjetio roditelje i djecu u svim opštinama sjeverne regije, kao i Tuzi i Zetu a do 25. novembra će obići sve gradove u Crnoj Gori.

(Roditelji.me)