15-06-2021

Poslanici sjutra o razrješenju Leposavića

Poslanici crnogorskog parlamenta raspravljaće sjutra o predlogu razrješenja ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića.

Poslanici sjutra o razrješenju Leposavića | Radio Televizija Budva

Foto: gov.me

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je da će rasprava biti održana nakon kratke sjednice na čijem je dnevnom redu Predlog odluke o izmjeni Odluke o obrazovanju Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu.

On je dodao da će dnevni red vjerovatno biti dopunjen izmjenama Zakona o radu.

Ukoliko skupštinski odbori završe svoj dio posla glasanje o preostalim rješenjima očekuje se u četvrtak.

Premijer Zdravko Krivokapić dostavio je 6. aprila Skupštini predlog za razrješenje Leposavića.

Krivokapić je u obrazloženju naveo da je javno djelovanje Leposavića, od izbora na funkciju ministra do dana podnošenja predloga za njegovo razrješenje, u velikoj mjeri odstupalo od zvaničnih stavova Vlade i sporazuma potpisanog u septembru prošle godine.

Iz Demokratskog fronta (DF) kazali su da neće glasati za smjenu Leposavića, dok iz Demokrata poručuju da neće glasati za smjenu, ako to podrži Demokratska partija socijalista (DPS).

Podrška inicijativi Krivokapića najavljena je iz Građanskog pokreta URA.

DPS bojkotuje rad Skupštine.

Šef poslaničkog kluba DPS Danijel Živković ranije je poručio da će stave te partije o učešću na sjednici Skupštine na kojoj će se glasati o inicijativi za razrješenje Leposavića, biti poznat kad to pitanje dođe na dnevni red parlamenta.