17-03-2020

Poslodavci i zaposleni da se odgovorno ponašaju

Predsjedništvo Socijalnog savjeta Crne Gore pozvalo je poslodavce i zaposlene na društveno odgovorno poslovanje i ponašanje kako bi se spriječilo unošenje u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog virusa.

Poslodavci i zaposleni da se odgovorno ponašaju | Radio Televizija Budva

Foto: Ilustracija (Shutterstock)

Predsjedništvo je, na hitnoj vanrednoj sjednici koja je održana juče, jedinstveno u stavu da je u ovom trenutku prioritetni nacionalni interes fokusiran na sprečavanju unošenja novog koronavirusa i otklanjanje opasnosti po živote građana.

"Predsjedništvo poziva socijalne partnere i građane da svako u svom domenu djelovanja obezbijedi poštovanje Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa i Preporuke za spriječavanje unošenja zaraznih bolesti u zemlju i njihovog prenošenja u druge zemlje. U skladu sa Naredbom, do daljnjeg se odlaže održavanje sjednica Socijalnog savjeta. Za to vrijeme, Predsjedništvo Savjeta će biti u stalnoj, međusobnoj komunikaciji kako bi pratili situaciju", ističe se u saopštenju Socijalnog savjeta.

Kako se dodaje, pozivaju se socijalni partneri da kontinuirano prate, svako u svom domenu djelovanja, efekte donesenih mjera kako bi kroz konstantno vođenje socijalnog dijaloga, na nivou Savjeta razmotrili raspoložive modele kojim bi se teret saniranja negativnih posljedica ravnomjerno podijelio, nakon prevazilaženja aktuelnog stanja.

Sjednici su prisustvovali predsjednik Savjeta Vukašin Zogović, potpredsjednici Kemal Purišić i Predrag Mitrović i član Predsjedništva Duško Zarubica.