30-09-2016

Postavljen kamen temeljac za dvije zgrade solidarnosti u Petrovcu

Postavljen kamen temeljac za dvije zgrade solidarnosti u Petrovcu | Radio Televizija Budva

U petrovačkom naselju Zakolač danas je postavljen kamen temeljac za dvije zgrade solidarnosti, a na ovom svečanom događaju obratili su se Ivan Mitrović, predsjednik borda direktora Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju, predsjednik Opštine Budva, koji je, simbolično, prvi položio kamen temeljac za buduće stambene objekte. 

Ivan Mitrović je kazao da je danas započeta izgradnja stambenog prostora koji će imati ukupnu građevinsku površinu 7290 m2, kao i da će biti izgrađeno 57 stanova, sa 79 garažnih mjesta. Mitrović je, takođe, izjavio i da je predviđeni rok za izgradnju 18 mjeseci, odnosno da će do 1. marta 2018. godine stanari moći da se usele, kao i da će cijene biti znatno niže - na nivou troškova građevinskih radova. 



Popović je u svom obraćanju, između ostalog, istakao da je današnjim svečanim povodom još jednom potvrđeno da lokalna samouprava vodi računa o sugrađanima i o svim teritorijama naše opštine, te da od danas počinje dio projekta koji je započet avgusta prošle godine, kada je Opština Budva oslobodila zemljište komunalija. Od predviđenih 57 stanova, Opština će dobiti 25%, dok će ostali biti raspoređeni lokalnim javnim preduzećima i ustanovama, istakao je prvi čovjek Opštine, dodavši da je u pitanju projekat koji predstavlja nastavak dobre saradnje lokalne samouprave sa Crnogorskim fondom za solidarnu stambenu izgradnju, i najavio da bi na sljedećoj sjednici lokalnog parlamenta trebalo da bude donešena odluka o oslobađanju od komunalija zemljišta za izgradnju zgrade solidarnosti u budvanskom naselju pod Dubovicom. Popović je naglasio i to da navedeni projekti dokazuju da naša opština njeguje dobar odnos prema zaposlenima u lokalnoj samoupravi i ostalim javnim preduzećima, te dodao da će cijene po metru kvadratnom u ovim objektima biti znatno niže nego u stanovima za tržište. Na kraju obraćanja, predsjednik je kazao da je ovo projekat koji služi na ponos našem gradu i da predstavlja primjer dobre prakse, koji bi i ostali crnogorski gradovi trebalo da slijede.